Gatto abbandonato in casa chiuso senza cibo – per un mese: “1,25 chili”

https://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/overgav-skrallan-i-last-bostad-utan-mat-i-en-manad-1-25-kilo/

di Routine-Nerve-613

3 Comments

  1. Routine-Nerve-613 on

    >Den 40-åriga kvinnan har åtalats misstänkt för djurplågeri.

    >Hon hade hyrt en lägenhet i Kristianstad och bott i den i något år. Bostaden hyrdes ut av en man och hans familj, men de valde att säga upp kvinnans kontrakt då hon, enligt uppgifter i polisutredningen, inte betalade räkningarna i tid.

    >Katten Skrållan lämnades ensam, inlåst i en tom lägenhet i cirka en månad – utan mat och utan färskvatten.
    Katten Skrållan lämnades ensam, inlåst i en tom lägenhet i cirka en månad – utan mat och utan färskvatten.Foto: Polisen
    I kontraktet hon skrivit på ska det ha stått att djur inte var tillåtna i bostaden. Kvinnan hade åtminstone inte meddelat hyresvärden att där bodde något djur med henne. Men det gjorde det – en katt.

    >Det blev hyresvärden varse ungefär en månad efter att kvinnan flyttat och lämnat nycklarna inne i bostaden. I februari i år åkte mannen till lägenheten. Han skulle laga ett skåp.

    >Ensam i lägenheten hade Skrållan fått göra sina behov.Foto: Lasse Ottosson
    – Då sprang något i synen på mig. Efter en stund undrade jag var det var och en liten katt kom ut i köket, berättar mannen för polisen i förhör.

    >Mannens vuxna dotter kom för att ta hand om katten och hon kontaktade den 40-åriga kvinnan som bott i bostaden. Hyresvärdens dotter kontaktade även länsstyrelsen, en djurorganisation och veterinär samt polisen. Hon tog med katten, en hona, hem till sig.

    >Dottern till hyresvärden tog tillfälligt hand om katten och försökte få svar från kattens matte om hur hon tänkt.
    Dottern till hyresvärden tog tillfälligt hand om katten och försökte få svar från kattens matte om hur hon tänkt.Foto: Polisen
    – Katten var pigg och följde efter mig och jag såg att den sökte mat och vatten hemma hos mig. Sen märkte jag att katten blev sämre och låg inne i toaletten där jag har som varmast, berättar kvinnan för polisen i förhör.

    >- Den hade ingen livslust kvar.

    >Hos veterinären skrevs det i journalen att katten som i handlingarna benämns vid namnet Skrållan fick syrgasbehandling direkt och att kanyl försökte sättas, men att det inte gick. ”Kraftigt lidande för djuret”, står det i anteckningarna. Katten avlivades med stöd av djurskyddslagen.

    >Skrållan hade inget chip samt var ovaccinerad. I länsstyrelsen beskrivning av ärendet står det att Skrållan vägde 1,25 kilo.

    >Ägaren, den 40-åriga kvinnan, har nu åtalats som misstänkt för djurplågeri. Hon menar att hon i samband med flytten letade efter katten, ropade och lockade, lyste i utrymmen med mobilens flicklampa. Ytterdörr och port hade stått öppen.

    >– Jag lämnade inte henne med flit. Jag trodde hon hade rymt, säger 40-åringen i förhör.

  2. Blondiegirl25 on

    Sån jävla äcklig människa. Bli helt rabiat av att höra sånt här skit.

Leave A Reply