Tutti i ministri ricevono uno stipendio più alto: Kristersson guadagna 198.000

https://omni.se/alla-ministrar-far-hojd-lon-kristersson-tjanar-198000/a/8qBMrx

di mushyrain

8 Comments

  1. passionfruktspizza on

    Precis lagom till att inflationensåren är förbi… nu kan man ju hoppas att man på sitt jobb också får löneförhöjning och att man då kan hänvisa att Ulf minsann fått det!!

  2. lucyANDwavy on

    Senaste partiledardebatten från SVT.
    Magdalena frågar varför Jimmie tycker man ska sänka skatterna för höginkomsttagare och varför de har gjort det.
    Jimmie svarar att det är bra att ge ekonomiska fördelar till de rika för att det gynnar tillväxten.
    Det här är nedspridningsteorin, den har används som ursäkt av kapitalistiska politiker för att ge ekonomiska fördelar till de rika. Trickle-down economics på engelska.
    Det har visat sig gång på gång om att man ger ekonomiska fördelar till de rika så kommer det mesta av pengarna stanna där (såklart).
    Det där är ren idioti och inget som gynnar samhället och välfärden, utan helt tvärtom. Det här vet de såklart, men de tror att folket är för dumma för att förstå vad de håller på med.

    En annan sak som är intressant är att Jimmie och Ulf ofta pratar om “effektivisering”. Men vad betyder det egentligen i såna sammanhang. Det är att folk (T ex inom vården) ska helt enkelt jobba ihjäl sig med den lilla budgeten de har för att de rika ska betala minde skatt.

    Tidö när det är som bäst 😉

  3. Derpygoras on

    Jag tycker det är rimligt. Åtskilliga politiker skulle tjäna betydligt mer än så i den privata sektorn.

    Man får vad man betalar för – vill ni ha budgetpersonal som rear ut sig till högstbjudande?

    “Jag läste på högskolan för att få studiemedel i sexton år, sen jobbade jag på lager en tid innan jag insåg att jag skulle få bra lön i riksdagen. Jag svär på att min drivkraft är ideologin!”

    Jag känner redan politiskt engagerade (en bra bit från riksdag, dock) som knappt gjort annat i 30 år och som garanterat sitter på stolen för de skulle köra taxi annars.

  4. Så… Då finns det utrymme för 4% högre löner inom offentlig sektor?

  5. maximumsnake on

    Och sedan använder de ändå skattepengar för att betala taxiresor.

  6. Ill-Room-4895 on

    Ministrarna har ett ansvarsfullt arbete och så länge de presterar tycker jag inte det är mycket att säga om. Det är inga 9-5 arbeten.

    Däremot har Vattenfalls VD 1.450.000 i månaden. Vattenfall ägs av staten. Oklart varför VDn har mer än 7 gånger statsministerns lön.

Leave A Reply