Perché nelle scuole si parla solo delle repressioni dei russi (che ritengo orribili per intenderci e lo ammetto) ma non si dice nulla delle repressioni dei romeni sui Bessarabi nella Seconda Guerra e questo argomento non è davvero sollevato, perché nell’esercito rumeno furono uccisi più di 200.000 Bessarabi, tra cui moldavi, ebrei, zingari, ucraini, armeni che vivevano nel territorio della Bessarabia e ce n’erano molti.

[https://oralhistory.md/rom/articles/basarabia-un-alt-holocaust-uitat](https://oralhistory.md/rom/articles/basarabia-un-alt-holocaust-uitat)
[https://www.inshr-ew.ro/en/the-holocaust-in-romania/](https://www.inshr-ew.ro/en/the-holocaust-in-romania/)

https://old.reddit.com/r/moldova/comments/1dow7f1/ascunderea_intentionata_a_genocidului_din/

di Opposite-Amphibian-3

8 Comments

  1. Aruncă-ne niște articole și publicații, ca să citim ai noi.

  2. cliket_tm on

    De acord, arunca ceva publicatii pe aceastea teme in thread.

  3. alexander_eagle on

    De ce nu se vorbeste despre represiunile lui Stefan cel Mare asupra romanilor? Daca ai studia mai bine istoria, ai sti spre exemplu cum a ajuns Vlad Tepes la domnie. Si multe alte aventuri ale lui Stefan in Romania.
    Dar oricum, atrocitatile facute de rusi, incepand de la țar pana la Putin nu se compara cu nimeni.
    Mersi.

  4. Cont fara istoric, s-a activat asa dintr-o data. Putine tu esti?

  5. Aracet24 on

    Holocaustul din Basarabia a inceput la Iasi de fapt, au fost targetati toti cei care erau suspectati ca au ajutat fortele sovietice sa faca deportarile din 1941 din Basarabia, chiar daca n-a fost ok ce s-a intamplat trebuie sa realizezi ca pt Ro a fost o adevarata tragedie sa piarda un teritoriu asa mare si setea de razbunare era pana la cer. Nu stiu de ce ar fi o ascundere intentionata, apar mereu articole pe tema asta si cel putin in Ro invatam si partea asta la lectia de istorie

  6. No_Diver_4128 on

    Bot muscal.

    In al doilea razboi mondial nu existau basarabeni sau moldoveni.

  7. ciprian-gg on

    Daca ai modifica textul si ai scrie “represiuni/genocid asupra everilor atat pe teritoriul Romaniei cat si pe al Moldovei” as considera ca nu e un text de propaganda inaintea alegerilor.

    Cine citeste titlul tau ar crede ca romanii au omorat moldovenii pur si simplu.

  8. Cristi-DCI on

    Tu de ce ascunzi ca iti place sa mananci vacation cu doua maini ?

Leave A Reply