Mc gang Comanches in conflitto con Ismail Abdo

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/RzGqbA/mc-ganget-comanches-i-konflikt-med-ismail-abdo

di Naturglas

2 Comments

  1. Naturglas on

    Mc-gänget Comanches i konflikt med Ismail Abdo

    Mc-gänget Comanches i Danmark har hamnat i en konflikt med Ismail Abdo.

    Nu befarar dansk polis att läget ska trappas upp.

    – Det har varit vedergällningar mot medlemmar i Danmark och deras närstående, säger Ola Fredriksson från Acta Publica.

    Under de senaste månaderna har flera våldsdåd kopplade till mc-gäng skett i Danmark. Bland annat misstänks det danska kriminella nätverket Loyal To Familia ligga bakom ett attentatsförsök mot en medlem i Hells Angels.

    Men även svenska nätverket tros ha dragits in i konflikten på dansk mark, skriver Acta Publica i en ny rapport.

    Bland annat tror polisen att mc-gruppen Comanches har hamnat i en konflikt med ett nätverk med kopplingar till den svenska gängledaren Ismail ”Jordgubben” Abdo, skriver Acta Publica.

    Nu befarar dansk polis att att konflikten kommer eskalera.

    Tros ha stulit Abdos knark

    Under våren har flera svenska tonåringar gripits misstänkta för att ha försökt utföra dåd mot mc-medlemmar i Danmark. Aftonbladet har exempelvis tidigare rapporterat om en tonårsflicka som fick i uppdrag att utföra ett mord i Danmark.

    Flickan greps på ett tåg på vägen dit.

    I början av sommaren började filmer spridas på sociala medier där anhängare till Ismail Abdo öppet hånade och attackerade medlemmar från danska Comanches.

    Nu bedömer man att det finns en ”stor risk för en upptrappad konflikt”.

    – Det verkar som att konflikten grundar sig i att personer från Comanches har stulit ett narkotikaparti från ett nätverk i Danmark, som i sin tur är kopplat till Ismail Abdo, säger Ola Fredriksson, specialist på mc-gäng hos Acta Publica och författare till rappporten.

    Det tros ha blivit startskottet på konflikten. Han säger att det sker flera våldsdåd i närtid i Köpenhamn riktade mot Comanches och deras anhöriga – uppgifter som även SVT Nyheter har.

    – Det liknar de brott som vi har sett här i Sverige tidigare, säger Ola Fredriksson.

    Kan lösa konflikten med pengar

    Comanches är en växande mc-gruppering som i dag har cirka 170 medlemmar och prospects i Danmark, samt ett 20-tal supportrar.

    – Grupperingen är sprungen ur mc-miljön, men det är även rena nätverkskillar som ingår där. Det är en stor mix. Som att man skulle blanda Foxtrotmedlemmar här med gamla Hells Angelsmedlemmar och Bandidosmedlemmar här. Det blir stökigt, fortsätter han.

    Comanches finns även i Sverige, men här handlar det om ett 20-tal medlemmar i Lund och i Lidköping. Den svenska grupperingen tros inte vara inblandad i den danska konflikten, och Ola Fredriksson beskriver det som isolerade händelser i Danmark i nuläget.

    Det förekommer uppgifter om att det skulle kunna lösas om Comanches betalar pengar till nätverket som de stal narkotikan från.

    – Jag har fått information om att det är stiltje i konflikten nu och det pratas om att man ska betala pengar för det här partiet som stulits, säger Ola Fredriksson.

    Samtidigt finns det en risk att Comanches vill ha vedergällning efter att de hånats på sociala medier.

    – Det är svårt att säga hur det kommer bli. Här har en hel klubb hånats och frågan är om de verkligen vill betala och trappa ner konflikten då, säger Ola Fredriksson.

  2. Är MC-killarna de vi ska heja på eller hur funkar det? Det är väl ovanligt att de råkar ha ihjäl oskyldiga.

Leave A Reply