Si dice che i dipendenti di Evolution stiano scioperando

https://www.dn.se/ekonomi/evolution-anstallda-uppges-ga-ut-i-strejk/

di Naturglas

3 Comments

  1. AutoModerator on

    DN verkar köra med slumpmässig paywall på innehållet, som varierar från person till person. Vänligen kopiera in artikeln i kommentarerna.

    *I am a bot, and this action was performed automatically. Please [contact the moderators of this subreddit](/message/compose/?to=/r/sweden) if you have any questions or concerns.*

  2. Naturglas on

    Evolution-anställda uppges gå ut i strejk

    Tusentals anställda vid den svenska spelutvecklaren Evolutions verksamhet i Georgien planerar att gå ut i strejk, rapporterar Di med hänvisning till den georgiska sajten OC Media.

    ”I dagsläget har facket ännu inte kommunicerat sin avsikt att strejka direkt till Evolution”, uppger bolagets ir-chef Carl Linton i ett mejl till Di.

    Anställda på bolaget vill ha bättre arbetsvillkor och högre löner. Protesterna ska ha eskalerat efter att intern kommunikation mellan personer inom bolagets ledning läckt ut. Det ska bland annat röra sig om sexistiska och rasistiska kommentarer om anställda.

    Efter månader av förhandlingar uppges nu 5 000 anställda gå ut i strejk den 12 juli.

    ”Vi har avslutat vad som enligt vår uppfattning har varit konstruktiva dialoger med det lokala facket, som representerar ett mindre antal av våra anställda, samt medlare utsedd av staten. Dessvärre har vi inte nått en överenskommelse”, säger Linton vidare.

  3. Hockeynerden on

    Man tycker synd om alla dealers, ibland sitter de till och med och sover eller kämpar för att hålla ögonlocken. Blir det något misstag på ett bort så blir det världens dominoeffekt så att den sista knappt hinner få lunchrast.

    Utöver det pissbetalt och jobbar sjukt mycket, men om man vill tjäna en hacka kan man alltid blanka deras aktie 👌

Leave A Reply