Lezione di etica per i bambini a cui non viene insegnata la religione

https://www.kathimerini.gr/society/563132983/mathima-ithikis-gia-osa-paidia-den-didaskontai-thriskeytika/

di natkr7

11 Comments

  1. sex_games_prog on

    >η Ενωση θεωρεί ότι **η Καινή Διαθήκη πρέπει να δοθεί ως σχολικό βοήθημα** στους μαθητές όταν ξεκινούν το γυμνάσιο.

    Προς ολοταχως, πισω!

  2. Το μάθημα ηθικής βέβαια θα το κάνει και αυτό ο θεολόγος…

  3. BusDiscombobulated10 on

    Μια μικρή λεπτομέρεια. Το Υπουργείο Παιδείας προχωράει σε αυτή την κίνηση, αφότου έχει γίνει διεθνώς και εθνικώς ρεζίλι, για την αδυναμία παροχής ισότιμου με τα (ομολογιακά) θρησκευτικά μαθήματος εξαιτίας της οποίας έχει δικαστήρια εδώ και χρόνια:

    [Θρησκευτικά: Οταν το ΥΠΑΙΘΑ μηχανεύεται τρόπους να αναβάλει δίκη για τη μη παροχή άλλου μαθήματος σε όσους απαλλάσσονται… | Alfavita](https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/447928_thriskeytika-otan-ypaitha-mihaneyetai-tropoys-na-anabalei-diki-gia-ti-mi-parohi)

    [Σχολεία – «Βόμβα»: Μαθητές θα διδάσκονται Ηθική από την Α’ τάξη Δημοτικού μέχρι και το Λύκειο | Alfavita](https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/452578_sholeia-bomba-mathites-tha-didaskontai-ithiki-apo-tin-taxi-dimotikoy-mehri-kai)

  4. Mike_The_Greek_Guy on

    Και αυτό το ‘ μάθημα ηθικης’ με βάση ποια ηθική θα διδάσκεται; Τι ακριβώς θα διδάσκει; Δεν αναφέρει το άρθρο. Αν είναι να βασίζεται στις ηθικές υποδείξεις της επικρατούσας θρησκείας, ε δεν μου φαίνεται πολύ διαφορετικό από τα κανονικά θρησκευτικά.

  5. Scientific_Racer57 on

    Μια χαρά ιδέα είναι και πιστεύω στα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα αυξηθεί και ο αριθμός των αιτούντων. Εγώ που δηλώνω χριστιανός ορθόδοξος, στο Λυκειο τουλάχιστον θα έπαιρνα με πολλή χαρά απαλλαγη

  6. alvertimar on

    Νομίζω φιλοσοφία θα έπρεπε να διδάσκεται κ καλά το πως να σκέφτεσαι σχετικά με το τι είναι ηθική κλπ. Ακόμα να πάνε τα θρησκευτικά περίπατο I dread the moment I will teach that

  7. TheNight0wl13 on

    FYI μάθημα ηθικής θα παίρνουν τα παιδιά που έχουν ΑΠΑΛΛΑΓΉ από τα θρησκευτικά. Κοινώς όσοι από επιλογή τους δεν θέλουν να διδάσκονται θρησκευτικά (για τον άλφα ή βήτα λόγω) θα διδάσκονται ηθική. Δεν είναι κακό

  8. Xarishark on

    Θετικό είναι αυτό. Αυτό που θεωρώ εγώ αρνητικό είναι ότι το διδάσκονται ΜΟΝΟ τα παιδιά που έχουν απαλλαγή από θρησκεύτηκα. ΟΛΑ τα παιδιά θα έπρεπε να το διδάσκονται.

  9. Pitiful-District-966 on

    Το σιχαίνομαι αυτό σε αυτή την χωρα, γιατί δεν μπορούν απλά να δώσουν στους μαθητές την επιλογή να επιλέξουν αν θέλουν να διδαχθούν θρησκευτικά ή όχι;

    Ο μόνος τρόπος που ξέρω πως μπορούσα να τη γλιτώσω είναι με τη συγκατάθεση των γονιών μου, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί επειδή είναι και αυτοί χριστιανοί.

    Από τότε που ήμουν παιδί με ανάγκασαν σε αυτή τη θρησκεία και μετά έπρεπε να πάω στο σχολείο για να με κατηχήσουν με αυτές τις μαλακίες.

Leave A Reply