Sentenza leggera a causa dell’emergenza climatica – ora in fase di condanna

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/rPPqQw/slapp-straff-pa-grund-av-klimatnodlage-doms-nu

di KorvMedBros

4 Comments

  1. shotguywithflaregun on

    Tingsrätten dömde honom men gav inget straff då två av tre nämndemän (lekmän) inte ville döma honom. Hovrätten som består av tre domare och två nämndemän dömde på ett mer objektivt sätt.

  2. Fängelsestraff och stå för alla rättegångskostnader ska det vara… Patetiskt lågt straff, inte ens ett straff. De begick indirekt mord.

  3. elof_sundin on

    Nämndemannasystemet är så himla korkat. Varför ska politiker döma folk? Politiker är ofta ganska knasiga och rätt olika vanliga människor. Om vi vill att man ska ”dömas av sina likar”, så är det bättre med ett jurysystem. 

  4. Particular-Spirit207 on

    Det enda problemet med nämndemannasystemet är de politiska inslagen, lekmännens existens däremot har jag inget problem med. Det vore bättre med ett riktigt jurysystem. Ingen vill ha ett rent professionalmistiskt domstolssystem, utan människan måste få stå i centrum.

    Folk som vill ha ett strikt professionell system och tror att lagen är någon matematisk formel där man kan mata in omständigheterna på ena sidan och få ut straffet på andra sidan missuppfattar grovt varför vi ens har lagar.

Leave A Reply