Immagini dal lussureggiante Skuleskogen – luglio 2024

https://www.reddit.com/gallery/1em730z

di Akillesursinne

2 Comments

  1. Coolt men träffade du på några vildvittror, rumpnissar och grådvärgar också?

  2. Akillesursinne on

    **Kommentar från OP:** För några veckor sedan tog jag och vandrade i mina hemtrakter i Ångermanland, och till en av mina favoritplatser: Skuleskogen. Vädret har under sommaren varit relativt varmt, men fuktigt, och naturen har varit väldigt grön och lummig.

    Naturen i Skuleskogen är bruten, och varierad, med partier av lövträd, gran- och tallskog myrlandskap, strida bäckar, ormbunkar och lavar. I skogen lever björn, älg, fladdermöss, säl och en allt starkare stam lodjur (av vilka jag haft turen att se ett i närheten). Under denna vandring såg jag en huggorm jag hann ta ett par snabba (men inte så skarpa) bilder på, och även en ung andhona med ungar som var så van vid lugna människor att hon inte brydde sig om att ungarna betade 1 meter ifrån mig.

    Om ni skulle vilja vandra i skogen så råder jag er att ta med, bland annat, skavsårsplåster, mat, och vattenkärl (rent vatten finns det relativt gott om i bäckar). Eftersom det snabbt blir varmare än man tänkt sig behöver man snabbt rätt mycket extra salt, så underskatta inte detta faktum då jag själv fick stryk av värmen och jag såg andra som var nära utslagna. Ett annat råd är att våga gå lite senare på kvällen. Solen är uppe sent om nätterna, och turisterna som har ringa förståelse för detta försvinner snabbt ur skogarna efter 5 på eftermiddagen.

    Jag hoppas ni gillar bilderna och ha en fortsatt härlig sensommar!

Leave A Reply