Johan Pehrson: La disoccupazione è la più alta degli ultimi dieci anni

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/pehrson-arbetslosheten-den-hosta-pa-tio-ar

di enfaldig

7 Comments

  1. hallonlakrits on

    Många som hetsar riksbanken om att börja sänka snart och mycket.

  2. ironparrot on

    Wooow, inget predikande om att alla ska flytta till Norrland, att det är för fett att vara arbetslös eller gömma sig bakom utspel om paddor i skolan.

    “– Det finns helt enkelt strukturella problem på arbetsmarknaden som vi måste adressera ännu bättre, inte minst vad det gäller utanförskap och brist på integration.”

    Företagens eget ansvar för att stå och skrika ansiktet av sig om brist för att därefter införa anställningsstopp, det vill man som vanligt inte diskutera.

  3. Charkel_ on

    Jag ville bli arbetslös och gå på akassa tills dess att jag fick se att man får typ 3000 mindre än om man hade samma summa som lön pga att man inte får ta del av jobbskatteavdraget.

  4. ICA_Basic_Vodka on

    Hoppas att detta blir en valfråga. En riktig valfråga. Så får vi 2026 att bli “Arbetslinjen vs. Bidragslinjen”.

    *Så hur skall vi komma till rätta med det här tycker Reddit?*

    Högre bidrag & högre krav på lägstalöner – eller lägre bidrag & lägre krav på lägstalöner? Där om står frågan. För resten har vi testat. Jag vet vad jag tror. Vad tror du? “Klassamhället” har vi redan, så det är inget argument. För det är väl den *lägsta* klassen, de som inte har jobb *alls*. Trasproletariat.

  5. Kungpost on

    Jag har hört om en bra idé från en polare. Ni vet skyltarna där det står “övningskör”? Vi kan införa sådana fast som det står “Arbetslös” på. Då kan folk som ser andra med den skylten hjälpa dem att hitta ett jobb och visa lite extra varsamhet runt omkring dem precis som man gör med bilar med övningskörningsskyltar!

  6. AttTankaRattArStorre on

    KAN det bero på att vi är nästan ett år in i den första lågkonjunkturen sedan senast det begav sig (runt 2010-11)??? Det är lågkonjunktur ibland, ekonomin rör sig i cykler. Det behöver inte bero på strukturella problem, det MÅSTE ske en liten reset med jämna mellanrum där dåliga och ineffektiva företag går i konkurs. Eftersom staterna dag är hyperaktiva på att bekämpa de små konjunkturrörelserna så resulterar det i låååååånga perioder av relativ högkonjunktur följt av skarpa nedgångar och försämringar på en och samma gång.

    Låt konjunkturen röra sig lite mer fritt istället, det behöver inte ske megakrascher var 15:e år.

Leave A Reply