Dipendente molestata sessualmente in un centro sanitario: il direttore avrebbe cercato di farla tacere

https://www.nkp.se/2024/08/07/anstalld-sexuellt-ofredad-pa-vardcentral-chefen-ska-ha-forsokt-tysta-ner-47f7d/

di OG_SisterMidnight

4 Comments

  1. OG_SisterMidnight on

    “Vid två olika tillfällen ska en manlig anställd ha sexuellt ofredat en kvinnlig kollega. Detta då de båda jobbade på en vårdcentral i östra Värmland. Kvinnans chef ska därefter ha försökt tysta händelsen, berättar hon i förhör.

    En man åtalas för två fall av sexuellt ofredande. Det ska röra sig om två händelser som utspelade sig förra hösten.

    Målsägande är en kvinna, som då ska ha varit en kollega till mannen. De båda jobbade då på en vårdcentral i östra Värmland i olika roller.

    Den första händelsen ska ha varit på en arbetsplatsträff under hösten 2023. Kvinnan berättar att mannen ska ha viskat ”jag hörde allt när du lät när du gick upp för trappan” varefter han ska ha gjort ”sexuella stön” i hennes öra.

    En kollega till de inblandade ska ha bevittnat händelsen. I förhör berättar kollegan att hon inte hörde vad mannen viskade, men hörde när han stönade. ”Jag frågar då NN om han gjorde det jag trodde att han gjorde”, säger kollegan i förhör, och berättar att kvinnan såg chockad ut.

    Om den andra händelsen berättar kvinnan att det ska ha hänt vid ett julbord för vårdcentralens anställda. När hon och några kollegor står i hallen och tar på sig jackor, kommer mannen och kör in sin hand innanför kvinnans kläder och tafsar på henne, berättar kvinnan i förhör. Detta ska han ha gjort två gånger.

    Detta bevittnades av flera kollegor. En kollega berättar i förhör hur denne såg mannen sticka ner handen innanför kvinnans blus.

    **”Dumt att skapa ryktesspridning”**

    Kvinnan ska ha berättat om händelsen för en chef på vårdcentralen. Enligt kvinnan ska chefen ha velat tysta händelsen. ”Hon tyckte att det här kanske ska stanna här. Det här är inget vi ska prata högt om. Det är väl dumt att skapa ryktesspridning”, säger kvinnan i förhör.

    När hon pratat med chefen ordnas det ett samtal med mannen. Enligt kvinnan ska hon då ha suttit själv med mannen, då chefen inte kunde närvara. ”Vi sitter själva på hans kontor. Det är jag som får leda samtalet, det är jag som får prata han sitter med huvudet i händerna”, förklarar kvinnan.

    Mannen ska då ha sagt att han inte mindes mycket från kvällen, och ska ha sagt förlåt. Efteråt ska andra kollegor ha reagerat på att kvinnan tvingades sitta ensam med mannen.

    **”Det har jag inget minne av”**

    I förhör säger han att han spelade en karaktär i hallen. På frågan om han haft händerna under kvinnans kläder svarar han: ”Det har jag inget minne av”.

    Mannen minns dock att en annan kollega reagerade på hans beteende, ”han tyckte uppenbarligen inte det var kul eller det var olämpligt”, säger den åtalade mannen.

    Han ska ha haft kontakt med chefer på vårdcentralen, som ska ha informerat honom om det olämpliga i hans beteende. ”Det var mycket känslor efter den festen, det har varit jättejobbigt”, säger mannen.

    Mannen förnekar brott.”

  2. OG_SisterMidnight on

    Vilket hemskt agerande av chefen! Hoppas hen får sparken; att försöka tysta ner nåt sånt här är ju mycket allvarligt!

    Och att ordna samtal och så dyker inte chefen upp, så kvinnan får sitta själv där med mannen?! Vidrigt!

  3. Gr_ywind on

    “Det har jag inget minne av”, tror alla har dragit den när vi ofredat kollegor…

Leave A Reply