Rifiutato di stringere la mano alle donne – licenziato

https://omni.se/a/QMg3jA

di Clear-Toe1338

20 Comments

  1. Kungsberget on

    Han tar nog inte order från en kvinnlig chef heller lycka till i arbetslivet 😂

  2. DO kommer så klart pissa på arbetsgivaren, men personen som blev “diskriminerad” kan antingen integrera sig och acceptera våra seder och normer eller dra tillbaka till hålan den kom ifrån.

  3. Tyvärr är det inte osannolikt att mannen kommer att vinna.

    Vilket visar på att det krävs lagändringar. Tyvärr.

  4. rymdmajs on

    “En man som var ny på jobbet sparkades efter att han vägrat skaka hand med sina kvinnliga kollegor med hänvisning till tjejbaciller.”

    Skandal, när ska vi börja ta tjejer och deras baciller på allvar? Man kan tänka sig att de hade tänkt offra honom i någon slags häxritual senare under en kickoff. Får hoppas att DO sätter ned foten.

  5. Får väl kontra med en anmälan till do att mannen diskriminerar mot kvinnor.

  6. yolostyle on

    Meanwhile i Iran:

    “Man vägrade att inte skaka hand med kvinnor – Halshöggs”

  7. Styggvard on

    Om man varken vill skaka hand med kvinnor, män, eller vem som helst?

    Jag bugar hellre, vill inte röra någons smutsiga händer.

  8. somabokforlag on

    Vem fan skakar hand med sina kollegor? Och vilka kollegor tar ens illa upp? Han borde däremot sagt att han har nedsatt immunförsvar eller något – att hänvisa till religion kommer reta gallfeber på många sverigevänner.

    Från DN-artikeln

    ”En befogad farhåga gällande att han inte skulle sköta sina arbetsuppgifter i de fall fysisk kontakt med övriga arbetstagare krävs och att han skulle vara obekväm vid fysisk kontakt med brukarna, vilket skulle påverka dem negativt”.

    Det är såklart helt befogat, ifall han inte utför sina arbetsuppgifter är han helt olämplig på arbetsplatsen. Ni som jobbar inom hemtjänsten, hur ofta skakar ni hand med kollegorna en genomsnittlig vecka?

  9. matt82swe on

    Äntligen någon som tar min rädsla för tjejbaciller när man gick på lågstadiet på allvar. Hoppas det går hela vägen till högsta domstolen.

  10. Han fick ju inte sparken för att han är muslim, han fick sparken för att han vägrade skaka hand med någon av det motsatta könet. Alltså var det HAN som diskriminerade. Ser inte hur man skulle kunna komma fram till att arbetsköparen diskriminerade.

    Tycker det verkar ganska solklart.

  11. antevirus on

    Hur ska han kunna hjälpa vårdtagare av det motsatta könet? Hjälpa någon som ramlat, klä av/på, gå på toa, duscha, osv?

  12. Upstairs_Bird1716 on

    Hur vet han att de var kvinnor allihopa? Någon kanske identifierade sig som attackhelikopter?

  13. Tiana_frogprincess on

    Det har hänt förut och då har mannen fått högt skadestånd medan kvinnan som han vägrade skaka hand med blev dömd för diskriminering. Helt bakvänt! Jag hoppas rätten är mer vettig i det här fallet men jag tror vi behöver lagändringar för att inte kvinnor ska diskrimineras på det här sättet.

  14. linkup90 on

    Alla borde själva bestämma vem de låter röra dem. Ingen anledning behövs. Det är inte 1994 längre.

  15. Disastrous-Grade8430 on

    Frågan om det är diskriminering eller ej åtsides. Hur tänker man att man ska kunna jobba inom hemtjänsten om man inte får ta på kvinnor? Det behöver man göra i princip dagligen för att utföra sina vanliga arbetsuppgifter.

Leave A Reply