7 Comments

  1. Ok_Narwhal_9200 on

    Ta en påk och patrullera norska gränsen eller nåt

  2. radioborderland on

    Slå till mot gängens största inkomstkälla, pengar

  3. BenefitNeat1875 on

    Politikerna är ofta inte smartare än medelsvensson, ibland är de dummare.
    Försök tänk ut en lösning själv och du kommer kanske inse att det inte är jättesimpelt.

  4. natasevres on

    Vi bör ta råd från våra grannländer, särskilt Danmark. Det finns gott om studier utanför Sverige som är väl värt att dra inspiration och vägledning.

    Det största problemet är inte inhemsk kriminalitet, snarare oftare terrorism och internationell kriminalitet.

    Vi bör oftare döma sprängningar för terrorism te x

  5. ChuddingeMannen on

    > Varför görs det så lite av dom som så kallat styr vårat land?

    för att dom behöver inte

  6. 12DecX2002 on

    Medans skiten fullständigt spårade ur håller polisen på samla piss och gnäller om att det inte finns resurser. Politikerna stirrar sig blind på party knarkare och nu är ”vi” här.

  7. macbanan on

    Lösningen låg 20 år bakåt i tiden, och finns kanske 10-20 år framåt. Grundförutsättningen är att avbryta flödet av nya invandrare från MENA.

    Ge oss chansen att integrera de som är här och få dem att anamma västerländska värderingar som bevisligen inte genererar gängkriminalitet i samma utsträckning. Bekämpa hederskultur, machokultur, barnaga, klantänk och annat som frodas i utanförskapsområdena och bara leder till lättkränkthet, empatibrist, våld och splittring. Det finns ingen magisk lösning på det här. Det kommer ta väldigt lång tid, och det skulle inte förvåna mig om det blir värre innan det blir bättre.

    Inget Europeiskt land har lyckats integrera invandrare från de ursprungsländer vi har problem med. Resultaten ser väldigt lika ut på hela kontinenten, vi har bara tagit emot en större mängd. Vi kommer få tolerera den här situationen länge.

    Kriminalpolitik och välfärdspolitik kan bara påverka marginellt. Jag förepråkar högre straff men det kommer inte bita på grundproblemet. Bekämpa fattigdom, se till att lärartätheten är hög och andra delar av välfärden fungerar, men det kommer heller inte lösa grundproblemet. Minimal invandring är nyckeln och utan det går det inte. Förespråka det och rösta på det. Markera mot rasism och annat som bara försämrar hela situationen. Annars finns det inte så mycket du kan göra, enligt mig iaf.

Leave A Reply