https://www.scb.se/hitta-statistik/artiklar/2018/kraftig-prisutveckling-for-pizzor-fran-pizzerior/

Ciao!

Vede discussioni ricorrenti sull’andamento dei prezzi delle pizzerie e vorrebbe consultare la statistica delle pizze della SCB. Il prezzo delle pizze è aumentato notevolmente negli ultimi anni e per nulla in rapporto al prezzo della materia prima.

Leggi e partecipa a ciò che ha detto l’Ufficio statistico norvegese nel 2018. Ora, quasi sei anni dopo, le pizze hanno avuto un successo ancora maggiore.

https://i.redd.it/2a4elghd3sjd1.jpeg

di plapoplapo

9 Comments

  1. BogleheadsAndChill on

    Fryspizzor är smått fantastiska, och har egentligen endast blivit bättre samtidigt som priset har stått stilla. Annan snabbmat (burgare, kinabufféer) är svåra att ersätta hemma på ett snabbt och enkelt sätt, men fryspizzor går att göra hemma snabbt och enkelt och är i många fall lika bra eller bättre än restaurangalternativet.

  2. bushmillsNbitches on

    15 minuter en kvart å rovknull i plånken på köpet, fan alltså men en aningen pimpad fryspizza kan smaka rätt ok.

  3. theprotestingmoose on

    Notera att de två som håller sig mer stagnanta har lägre andel avlönad arbetskraft som input. Nu har produktiviteten i en pizzera inte stigit nämnvärt sen i början på 2000-talet, vilket gör det svårt att motivera lönehöjningar. Att de sker ändå kan nog tillskrivas baumoleffekten som ger att löner stiger inom yrken med låg produktivitetsutveckling när produktiviteten och lönerna ökar i andra sektorer (typ industrin, IT osv), för att kunna konkurrera om arbetskraft.

  4. Tillägg är att kravet på kassaregister infördes 2010, misstänker att det var mer svarta pengar innan det. Och lär nästan helt försvunnit i takt med övergången mot det kontantlösa samhället.

  5. Känner inte igen prissättningen trots Stockholm. Men det är väl där någonstans som finpizzeriorna började dyka upp med sitt Tipo 00 och dyra ingredienser, 800 graders värme och “napolitanska” pizzadeg? Kan man köpa en vanlig “fulpizza” för mer än 120 kr?

  6. Tyckte pizzorna har blivit dyra i min hemort tills jag åkte till sthlm. 160-180sek för en capricciosa! Värsta är dock höjning av alla tillbehör. 20sek för en liten sketen beaburk. 15sek för pizzasallad som alltid förut var gratis med pizzan. 25sek för en 33cl dricka.

    Nä du. Tar själv en korv o bröd på Bilteam istället.

Leave A Reply