È davvero fantastico che un gruppo di idioti ci abbia aiutato.

https://i.redd.it/kmacihoc40kd1.png

di mateusss46

4 Comments

  1. Ludom_Jebe on

    Na obrazku je aj ze danovy bonus maju dostavat plny vsetci. Nesuhlasim. Podla mna toto bolo celkom fajn, ze ti co odvadzali najviac tak mali aj adekvatny bonus…

  2. samprotivsetkym on

    Konecne tato vlada urobila nieco pre ludi!
    (sarkazmus nakrajam a budem ho predavat)

  3. oh, zase ďalší post… kedy už konečne pochopíte, že rodiny s deťmi nie sú cieľová skupina, lebo deti nemôžu voliť… Slovensko ma 5.4M obyvateľov, z toho je 1.2M ľudí čo poberajú dôchodok. To je +/- 22%. z tohoje cca 1.1M deti do 18 rokov (bez vole neho práva). ostane nam 3.1M obyvateľov v produktívnom veku. ALE… priemerna mesačná mzda je +/- 1600 na SK ale median je 1300. cize väčšina ludi zarába pod priemernú mzdu. Nie som sice sociolog, ale dovolim si tvrdiť ze výška mzdy je zavysla od vzdelania/intelektu/zrucnosti vo väčšine prípadov. a dovolím si tvrdiť ze jednoduchší jedinci sa nechajú lahko zmanipulovať… takze mame 1.2M gerontov + kolko? 2M jednoduchych a to je dôvod preco sme tam kde sme, preto bude 13, 14, 15… 20 dôchodok a preto nebude podpora rodin, rodiny s deťmi tuto zberbu nezaujímajú, lebo z toho samozrejmé nebudu mat prospech (% vo volbach). z dlhodobeho hľadiska je to na hovno, toto všetko s nam vráti ako bumerang, ale hej, kolko ma Fico rokov, 60? za 20 rokov ked sa to začne na plno prejavovať to uz nebude jeho problém, mozno sa toho ani nedožije a my ostatni čo máme malé deti teraz, ktore nam zdrhnú, keď pôjdeme do dochodku sa z toho poserieme a ty co uz teraz nesetria, nech si zvykajú na vyberanie košov…

    EDIT: a ešte poznámka k Mihalovi. Jeho tabuľky a prepočty su fajn, aj pravdivé (lebo data sa dajú overit) ale forma prezentácie je otrasná. Gerontom to je jedno, a tých ktorých sa to týka a spadajú do kategorie jednoduchší a je ich väčšina, tak tým takáto tabuľka nič nepovie, lebo proste nemajú kapacitu aby to vedeli správne prečítať ale hlavne pochopiť co to znamená a aky vplyv a dôsledok to ma na nich. Oni len vidia nezmyselnú tabuľku od nejakého liberálneho progresivneho slniečka. A my, čo nam to niečo vraví sme v menšine. Proste Mihal prezentuje pre zle publikum.

  4. Bez srandy by sa mali vsetci lepsie, keby z tych 400 tisic ludi v statnej sprave sa da 200 tisic prec – tych, ktori rozhoduju o vsetkych tychto davkach (nezamestnanost, deti, prispevky na preskolovanie a neviem co vsetko) a namiesto toho kazdemu v pracovnom veku daju proste 150 EUR nezaleziac od toho ci “ma na to narok” alebo nie.

    200 000 statnych zamestnancov x 2 500 naklad na mzdy = 500 000 000 mesacne. Neviem kolko je na slovensku ludi v pracovnom veku, dajme tomu 3 000 000.
    500 mil / 3 mil = 166 EUR mesacne. Kludne by to mohlo byt 200 EUR mesacne pre kazdeho a statna kasa by na tom bola rovnako, kedze tych 34 EUR by bolo z existujucich davok.

    Ja ked si predstavim, ze idem na urad tak raz za 2 roky, tak nechapem naco potrebujeme mat 1 statnych zamestnancov na kazdych 8 obcanov. Nehovoriac o tom, ze ked na ten urad mam ist, tak sa mentalne pripravujem mesiac dopredu, lebo viem, ze to nebude ani nahodou prijemny zazitok.

Leave A Reply