Kristersson: L’immigrazione non risolve la carenza di manodopera

https://omni.se/kristersson-invandring-loser-inte-arbetskraftbristen/a/KMrEv5

di MingWree

4 Comments

  1. MingWree on

    > Att ökad invandring skulle lösa problemen med en åldrande befolkning och arbetskraftsbrist stämmer inte. Det skriver statsminister Ulf Kristersson (M) och migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) på SvD:s debattsida.

    > ”Förklaringen är att de som kommer hit så småningom också kommer att pensionera sig, vilket i sin tur medför att nettoinvandringen ytterligare behöver öka”, skriver Kristersson och Stenergard.

    > För att minska andelen utrikesfödda utan självförsörjning vill regeringen strama åt det ”mycket generösa systemet” för lågkvalificerad arbetskraftsinvandring. Kristersson och Stenergard hoppas också att åtgärder som ett nytt bidragstak och en skyldighet att flytta dit jobben finns kommer att öka drivkraften att arbeta.

  2. Nej han har ju rätt att det inte löser något på sikt, varför vi måste förändra vårt ekonomiska system så att det inte bygger på att 3-4 arbetande vuxna ska försörja varje pensionär 🙃

    Men det tror jag knappast Moderaterna vill göra, så undrar lite vad poängen med det här utspelet är? För kortsiktigt löser definitivt invandring av folk i arbetsför ålder problemet med åldrande befolkning, och det vet Ulf Kristersson.

  3. Tygudden on

    Att det ens ska behöva sägas. Men det är ju en nyhet i Sverige såklart eftersom detta hade varit hädelse och gatlopp för 15 år sen

  4. AuthorizedShitPoster on

    Vi borde utvisa alla arbetslösa, sjuka och barn för att ta hit arbetskraft så kommer vi ha 100% friska och sysselsatta.

Leave A Reply