Rottura di tendenza: altri scioperi a Tesla

https://www.di.se/nyheter/trendbrott-fler-strejkar-pa-tesla/

di neocawa

2 Comments

  1. Jag måste säga att jag trodde att Tesla-strejken höll på att självdö då uppmärksamheten i media sjunkit rejält. Kul att se att det fortfarande är igång och att fler ansluter sig!

    Från artikeln:
    >IF Metall har lyckats locka fler Teslaarbetare till sig i den segdragna strejken.

    >Under sommaren så har vi sett ett stort inflöde av nya medlemmar på Teslas olika anläggningar i Sverige. Och det har ju varit väldigt positivt”, säger Simon Petersson. Enligt honom har antalet ökat med 20 procent till nu 50 medlemmar. ”Därmed har vi nått över 50 procent”, säger Simon Petersson.

    >Att fler lägger ner arbetet ökar trycket på Tesla, det är Simon Petersson övertygad om, även om bolaget fortsatt flyger in personal från utlandet, något facket kallar strejkbryteri. ”Den här ökningen av antalet medlemmar innebär ju ett ännu större tryck på TM Swedens (Tesla i Sverige) anläggningar. Det är fler personer ute i strejk. Det blir svårare att bedriva verksamheten”, säger han.

    >Men, som sagt, än har inget hänt. Tesla lyckas få in bilarna till Sverige via lastbil sedan hamnarna blockerats av facken i såväl Sverige som Finland, Norge och Danmark. Huruvida bolagets försäljning av nya bilar påverkats av konflikten är svårt att säga. Tesla behåller ungefär sin marknadsandel på elbilar i Sverige, på en marknad som har varit allmänt i fallande under senaste året.

  2. Härligt att höra att kampen fortsätter!
    Skönt att något görs för arbetaren i dagens samhälle. Skulle vara intressant o få veta varför fler har anslutit sig, har arbetet inne i fabriken ändrats, har kollegornas syn på hela ändrats osv 

Leave A Reply