Nella discussione cancellata sull’arresto del CEO di Telegram a Parigi, molte persone hanno affermato che si trattava di una violazione della libertà di parola e che nessuno avrebbe avuto accesso alle conversazioni. È davvero così?

Telegram è stato bloccato in Russia nel 2018 e riammesso nel 2020 dopo aver affermato che avrebbe collaborato alle indagini del governo terrorismo. In altri paesi come Cina, Bielorussia, Cuba è vietato, solo in Russia non ha successo.

Il segnale è bloccato in Russia, dovrebbe esserlo Whatsapp pure.

Il finanziamento di Telegram proviene da Russia ed Emirati Arabi Uniti.

E infine, questa lunga lettura Cablato.

Non darei la colpa a Telegram per non aver collaborato con il governo russo.

I troll russi si sono già attivati ​​e stanno attaccando mentre l’Occidente limita ancora una volta la libertà di parola, e come sempre cercheranno di sfruttare la situazione a proprio vantaggio. Aspettatevi status dai combattenti slovacchi per "libertà di parola" Presto.

E sì, ad esempio, anche l’Ucraina comunica in modo forte su Telegram. Ma c’è spazio anche per nack di tipo Bombico.

Telegram – naozaj nespolupracuje s ruskou vladou?
byu/randomonetwo34567890 inSlovakia



di randomonetwo34567890

5 Comments

  1. Popular_Season_1966 on

    Keby naozaj bolo nejaké reálne podozrenie že to ovláda Rusko tak by to nepoužíval každý Ukrajinec. U nás sú ľudia roztrúsení po všetkých sociálnych sieťach, medzi nimi si každý ide len na telegrame

  2. mrfancykeyboard on

    rusi ktorých poznám (a ze nenávidia putina) používajú telegram bežne…

  3. randomonetwo34567890 on

    A teda pre tych, co by chceli diskutovat cisto o slobode slova, ja to vidim takto.

    Predstavte si, ze kupite ostrov a zalozite si tam vlastny stat bez akychkolvek pravidiel. Pridu tam ludia, ktori napriklad nechcu platit dane, a ked budu mat zdravotny problem, zaplatia si vsetko z vlastneho. Znie to dobre, nie? Potom tam pridu ludia, ktori napriklad chcu drogovat. Ok, ich vec. A ked sa to osvedci, ze mozes cokolvek, co bude dalej? Pridu tam pedofili, ktori chcu beztrestnu suloz. Alebo nackovia, ktori si chcu vyskusat lync. Pripadne producenti drog, ved preco nie. Skor ci neskor sa z toho ostrovu stane miesto, kde bude to najhorsie, co moze ludstvo ponuknut. Ak to budete chciet napravit, budete musiet filtrovat ludi, ktorych tam pustite.

    Prene toto sa deje na socialnych sietach. Princip je fajn, ale realita je taka, ze najviac sluzia tym, ktori by mali skoncit vo vazeni.

    Neviem ake je optimalne riesenie, naivne si myslim, ze by mohol existovat nejaky bod rovnovahy, ked vieme dat informacie (o zlocine). Na druhej strane je mi jasne, ze akykolvek pristup vlady zneuziju na to, aby sledovali ludi, ktorych sledovat nemaju dovod. Pripadne nejaku moderaciu vyuziju diktatury na potlacenie opozicie. Toto sa deje, vieme o tom. Takze vsetky riesenia su zle.

    TLDR: Zijeme v nahovno svete a pokym existuju ludia, ktori budu skodit inym, tak si nepomozeme a kazde riesenie bude naprd. Vyberame si iba najmenej naprd riesenie, nieco ako vyber ci chces vidlickou do oka, alebo klinec do kolena.

  4. Risino15 on

    Telegram je za mňa veľmi kontroverzný, ale aj tak ho používam na komunikáciu so všetkými, pretože lepšia aplikácia na chatovanie proste neexistuje. Svojim dátam v ňom verím. Za mňa telegram ešte nikdy neleakol svoje dáta ani podobne, Durov musel doslova z Ruska odísť, aby telegram mohol fungovať. Má však jeden veľký nedostatok a to, že E2E šifrovanie je stále separátna funkcia. Chápem však, že to môže byť ťažké implementovať s ich funkciami

Leave A Reply