Rapporto: La violenza armata è aumentata

https://omni.se/rapport-skjutvapenvaldet-har-okat-och-forandrats/a/Ooye5w

di MingWree

4 Comments

  1. MingWree on

    > Skjutvapenvåldet har ökat i Sverige de senaste 20 åren, visar en ny rapport från Brå. Myndigheten slår också fast att det skett förändringar i hur våldet utförs, vem som utför det – och vem våldet riktas mot.

    > Det vi har sett är att vem som skjuts tycks ha större betydelse för om skjutningarna eskalerar, än hur skjutningen gått till, säger Henrik Angerbrandt, utredare på Brå, i ett pressmeddelande.

    > Förändringar i de kriminella organisationerna har också inneburit att fler människor blivit både utförare av skjutvapenvåld och måltavlor.

    > Sedan millennieskiftet har det också blivit en ”svagare koppling mellan beställare, utförare och själva konflikten”, enligt Brå.

  2. dronten_bertil on

    Man kan skratta åt rubriksättningen här. Alla som inte lider av grava vanföreställningar förstår att skjutvapenvåldet har ökat extremt mycket de senaste 20 åren, det behövde man inte BRÅ för att förstå.

    Men BRÅ bidrar med mer noggrann redogörelse över hur mycket det ökat och en massa relevant information relaterad till skjutningarna.

    Eftersom jag bråkat med folk om sånt här länge vet jag att det inte är helt rätt att få fram reda siffror som går långt bak i tiden. Det behöver man, för det finns en rätt stor grupp människor som inte är kapabla att använda sina ögon och öron och sunt förnuft, de behöver en vetenskaplig rapport som talar om för dem att solen går upp på morgonen. För att övertyga såna människor om problembilden är såna här rapporter ovärderliga, även om alla tänkande människor förstår vad den i stora drag kommit fram till utan att läsa den.

Leave A Reply