Il politico V diffonde l’odio verso gli ebrei – si rifiuta di andarsene | Svezia

https://www.expressen.se/nyheter/sverige/v-politiker-spred-judehat-vagrar-lamna/

di NedFlanders9000

8 Comments

  1. NedFlanders9000 on

    I veckan avslöjade HD och Sydsvenskan att Vänsterpartiets Ali Hadrous öppet spridit antisemitism, konspirationsteorier och hyllat terrorister som utfört massakrer på sin öppna Facebook-sida.

    Hadrous skrev bland annat att Hitler skäms över ”Netanyahus och hans terroristarmés brott” och att israeliska soldater är ”Hitlers arvingar” och att Israel begår värre brott än Adolf Hitler under Nazityskland. I flödet hade han också delat en video som skyllde Tysklands förlust i första och andra världskriget på judar, och en som påstår att inga civila mördades av Hamas under attacken den 7 oktober.

    Jobbade som lärare
    Han har också ankagat HD och Sydsvenskans reportrar för att ”tjäna den globala sionismen”.

    Fram tills avslöjandet jobbade Hadrous som lärare på en högstadieskola i Landskrona och sätt även i kommunfullmäktiga och i Vänsterpartiets styrelse i kommunen.

    Under fredagen blev han avstängd från skolan han jobbade på jobb på. Dagen innan lovade Hadrous att avgå från sina politiska uppdrag efter kravet från det egna partiet.

    Nu backar han från det löftet.

    Kommer inte avgå
    Ali Hadrous säger till Flamman att han ångrar sig och kommer sitta kvar i kommunfullmäktige, om det så är som politisk vilde.

    V-politikern delar inte bilden av att han har delat antisemitiska inlägg. I stället riktar han kritik åt Vänsterpartiets ledning.

    – Nooshi Dadgostar har förstört hela partiet. Hon tar direkt upp grejer och fördömer dem, och det är på grund av en sådan inställning som Vänsterpartiet är svagt, säger han till tidningen.

    Nu hotar partiet att utesluta honom. Till Sydsvenskan säger partisekreteraren Aron Etzler att ett uteslutningsärende mot politikern är inlett efter att han backade från löftet att avgå. Vidare skriver Etzler att Vänsterpartiet är ”ett antirasistiskt parti”.

    Kräver hans avgång
    Flera politiker har reagerat starkt på uppgifterna och krävt hans avgång från Vänsterpartiet. De riktar också skarp kritik mot partiledningen.

    – Nooshi Dadgostar måste städa upp i sitt parti. Man kan inte vänta tills media har granskat innan partiet tar tag i det, säger Karin Enström, partisekreterare för Moderaterna, till Sydsvenskan.

    Det gör även riksdagsledamoten Niels Paarup-Petersen (C).

    – Partiets ledning är helt tyst. Det är helt fucking sjukt. Det är vansinnigt. Vänsterpartiets ledning borde gå ut direkt och riva sönder partiboken för de här personerna.

    Expressen har sökt Ali Hadrous.

  2. lewddogs on

    Är inget nytt man kan visa dessa åsikter öppet inom vänsterpartiet, är bara att gå på en av deras möten. Varit så nu i 20+ år.

  3. enfaldig on

    Märkligt att Vänsterpartiet inte rätar upp i sina led. Partiet saknar helt demokratisk ryggrad.

  4. Grodan_Boll on

    Finns minst 100 till såna här V-politiker med de här åsikterna.

    Enda anledning till varför inte partiledningen går ut och sätter ned foten är för att (1) de bär i huvudsak samma åsikter och (2) skulle gå emot stora delar av sin väljarkår.

  5. Nathan_Calebman on

    Om Vänsterpartiet brydde sig om konflikten hade de sparkat ut sådana här antisemiter för länge sedan. När galningar med konspirationsteorier tar över så förstör det för en objektiv politisk debatt Israels expansion och folkmord, som många judar är emot.

  6. OrkzOrkzOrkzOrkz0rkz on

    Det är så ute i kanterna av det politiska spektrumet. Där samlas allsköns dårar. Sverigedemokraterna är också väldigt bra på att husera den här sortens individer. Men partiet hette just bevara Sverige svenskt så.

    Det här är ett problem hos V. De måste göra något åt saken.

  7. Espressodimare on

    Förlorade allt förtroende för v då de motsatte sig, och därmed också fördröjde vapenleveranser till Ukraina. Sedan dess har de spikat igen kistan flera gånger om…

  8. Ok_Narwhal_9200 on

    att fördöma sionism och israel är inte detsamma som judehat.
    Att likställa Israel med nazityskland är inkorrekt – det är inte judehat.

    Lika lite som att stötta palestinier är att godkänna och stötta terrororganisationen Hamas.

    Artikeln påstår att han hyllar terrorister, men jag kanske missade hur han gjorde det. Har någon pejl på huruvida han hyllade terrorism eller bara uttryckte solidaritet med palestinska folket?

Leave A Reply