Reagisce all’antisemitismo a V: “Totalmente malato”

https://omni.se/reagerar-pa-judehatet-i-v-det-ar-helt-fucking-sjukt/a/25vkbB

di MingWree

11 Comments

  1. MingWree on

    > Nu kommer krav från flera partier på att Vänsterpartiet kastar ut politiker som sprider antisemitism. Det rapporterar Sydsvenskan/HD.

    > Tidningen kunde avslöja att en av toppolitikerna i Landskrona, Ali Hadrous, öppet spridit antisemitism och hyllat terror. V:s partiledning måste genast ”riva partiboken”, menar centerpartisten Niels Paarup-Petersen.

    > Partiets ledning är helt tyst. Det är helt fucking sjukt, säger han.

    > Även Moderaternas partisekreterare Karin Enström reagerar starkt på uppgifterna i Sydsvenskan/HD.

    > Nooshi Dadgostar (V) måste städa upp i sitt parti, säger hon.

    > Vänsterpartiets partisekreterare Aron Etzler säger i en skriftlig kommentar att Ali Hadrous är avstängd och att ett uteslutningsärende är inlett.

  2. Är väl mest att den här gången var han lite för öppen med det.

    V vurmar ju knappast för att vara anti semitiska, men de vet att de måste linda in det i rätt sorts språk. “Krossa sionismen”, det kan de ändå förneka är antisemitiskt, trots att det de facto innebär att det innebär att staten Israel upphör, eller “from the river to the sea”.

    Nu råkade han vara lite för öppen och hylla Hamas, och då även på svenska, det är för långt. De kan ju avsäga sig ansvaret när de är på demonstrationer och protester där öppen anti-Semitism skanderas på både svenska men framförallt arabiska, med förklaringen “Vi var bara där som åskådare, vi kan ju inte ansvara för vad andra säger” (tycker inte den ursäkten är speciellt ok, då om en moderat gick på en NMR demonstration skulle folk rimligtvis hålla hen ansvarig, vilket är bra då NMR är bajs)

    Men om man säger det själv, i ord som är svåra att bortförklara, blir det helt plötsligt svårare att förneka sin unkiga anti-Semitism.

  3. Det är bra att det finns en stor publik reaktion mot antisemitism. Men min fråga är varför det knappt blir några reaktioner när samma personer kritiserar svensk kultur, traditioner, etc.

  4. Som sagt Vs kärnväljare i dag är ju till synes pro Hamas så kan bli lite jobbigt att ta avstånd ifrån.

  5. Inte för att det ursäktar Ali Hadrous spridande av antisemitism men det är lite komiskt att de personer som som kritiserar V samarbetar med det öppet rasistiska Sverigedemokraterna och själva börjat föra en sån politik.

    De här reaktionerna ska vi nog se mer krokodiltårar och politiskt spel än om att de verkligen bryr sig om judarna och kampen mot antisemitismen och rasism. De samarbetar ju trots allt med partiet som hatar muslimer mer än judar just nu och som anser att judar inte är “riktiga” svenskar.

  6. yashatheman on

    När ska svenska politiker reagera på mördandet av över 40 000 palestinska civila då av den israeliska staten?

  7. V vill förbjuda SD när de vill utvisa kriminella muslimer som rest hit för egen ekonomisk vinning. Men V är helt OK med att förespråka folkmord på judar (när de själva gör det).

    ”Den goda sortens rasism”.

  8. anonteje on

    Inte konstigt att V politiker är skeva när ledningen är det. Säger en hel del om väljarna.

    Tror folk på riktigt på V som vettiga?

  9. Var ihop med en vänsterpartist som satt i kommunfullmäktige i över 10 år och över 10 år sedan. Hon stödde Palestina och alla deras handlingar rakt av, oavsett om det var terror eller inte, och var helt normaliserat hos hennes kollegor att de hatade Israel. Hon var helt hjärntvättad även innan TikTok och andra sociala medier, vi blev ihop medans Lunarstorm eller Skunk.nu var go-to sociala median och det var redan då vitt utbrett hat mot Israel inom vänsterkretsar.

  10. AggressiveSolution77 on

    Titeln låter som en youtube video, det enda som saknas är ”SKRATTFEST” eller typ ”GALET”

Leave A Reply