Skellefteå sta reclutando, ma i candidati devono trovare il lavoro da soli: “trovata PR”

https://www.affarsvarlden.se/artikel/skelleftea-rekryterar-men-sokande-far-sjalv-hitta-pa-jobbet-pr-jippo

di Particular-Spirit207

5 Comments

  1. Particular-Spirit207 on

    >Skellefteå kommun har lanserat en rekryteringskampanj där ansökanden får hitta på sina egna jobb och lönen. Samtidigt har kommunens skuldsättning mer än tiodubblats sedan 2017. Initiativet hyllas som kreativt, men lokaltidningens ledarskribent kallar satsningen för en “lek med skattepengar”.

    >Skellefteå står inför stora utmaningar i och med batteritillverkaren Northvolts snabba explansion.

    >I ett oväntat drag har Skellefteå kommun nu lanserat en rekryteringskampanj där vem som helst i världen kan ansöka om ett jobb. Och kommunen vet inte vad personen ska göra.

    >“Det är det som är så spännande”, säger kommunalrådet Evelina Fahlesson (S) till Norran.

    Vad sägs om inga fler utjämningspengar till Skellefteå kommun?

  2. chipstuttarna on

    Chipstuttarna – sexolog och släktforskare. 70 papp!

  3. Particular-Spirit207 on

    Sök här: https://skelleftea.se/invanare/jobba-i-skelleftea-kommun/sok-jobb-hos-oss/sok-lediga-jobb/jobinformation—visma?guid=c382b30c-a2ed-4a78-8fb4-d9e456ab5986&id=9D5D07F5-8CD8-4EB3-B1B2-D24D7EBADC34

    >Ett jobb utan gränser

    >Vill du ha ett jobb där du själv får bestämma titel, arbetsuppgifter och lön? Bra, vi söker nämligen dig som gillar att tänja på gränserna!

    >I Skellefteå kommun arbetar vi tillsammans över gränserna i en arbetskultur präglad av en ovanligt stark framtidstro. Skellefteå växer fort och har idag Sveriges snabbast växande befolkning med målet om 90 000 invånare år 2030. Med över 8 500 medarbetare i nästan 400 yrkesroller erbjuder vi dig en unik möjlighet att forma din egen roll och bidra till den pågående samhällsomvandlingen.

    >Vi strävar efter en kultur präglad av öppenhet, dialog och feedback. Vår ledningsfilosofi grundar sig i självledarskap, vilket uppmuntrar till gemensamt ansvar för helheten och samverkan över gränser inom kommunen. Det kan handla om att jobba över förvaltningsgränser, hitta nya mer effektiva arbetssätt, utveckla sitt lärande, bidra med idéer och förslag som skapar förnyelse och innovation. Det inkluderar även att främja gott medarbetar- och ledarskap. Att pusha gränserna och bidra till att definiera oss och nå våra mål. Det är därför vi nu söker dig som kan överraska och utmana gränserna för hur en kommun arbetar. Vilken yrkesroll ska finnas på Skellefteå kommun, som inga andra kommuner har?

    >Arbetsuppgifter

    >Arbetsuppgifterna bestämmer du helt själv! Berätta för oss vad du vill arbeta med, vilken titel du önskar, samt ditt löneanspråk som marknadsmässigt passar in i den roll du föreslår. Beskriv hur du tror att Skellefteå kommun skulle gynnas av dina kunskaper. I din nya roll hos oss tror vi nämligen att du kommer ha en förmåga att tänka innovativt och komma med lösningar som bidrar till vår framtida utveckling. Vi hoppas hitta dig som vill göra skillnad och som vågar tänka utanför gränserna!

  4. EmotionalCucumber on

    Är ju exakt det. En reklamkampanj. Verkar lyckad.

  5. Det är ju inget som säger att kommunen måste anställa, så det låter faktiskt som en superbra ide. De får in en massa kreativa uppslag på saker de inte själv kommit på annars.

Leave A Reply