SD al top nella regione: il vaccino provoca il “turbo cancro” e la demenza

https://www.etc.se/inrikes/sd-topp-i-regionen-vaccinet-ger-turbocancer-och-demens

di Enokeunuck

27 Comments

  1. Enokeunuck on

    Vaccin leder till demens, MS och hjärtinfarkt. Eller ”turbocancer”, där du dör inom några få timmar.

    I egenskap av ledamot i Region Stockholm är Unni Björnerfors (SD) med och beslutar om vården för 2,5 miljoner svenskar. Men i sina egna sociala medier sprider hon grov desinformation om vaccin och pandemin, och delar högerextrema konspirationssajter.

    Härlig natur, sol och långa hälsosamma cykelturer. Starköl, lockande middagar, raggarbilar – och rå rasism, blandat med tankar om att pandemin var en sammansvärjning. Det är stora delar av Facebook-flödet för Unni Björnerfors, 73, en central person för Sverigedemokraterna i Stockholm.

    I juni fick politikern svarta rubriker i Expressen när hon kallade glada studenter för ett ”pack”. Tillsammans med en video från den högerextrema sajten Insikt24 skrev den dåvarande riksdagsledamoten så här om ungdomar med invandrarbakgrund, som just gått ut gymnasiet: ”Fy skam Sverige, hur är detta möjligt? Ut ut ut, detta land är i kris, stackars våra barn och ungdomar som inte kan försvara sig mot detta pack”.

    Videostatusen med partajande Göteborgsungdomar ligger kvar oförändrad och har fått sällskap av ett nyare inlägg, där SD-veteranen kallar studenter som springer ut och firar för ”svinpälsar”. Ett sådant beteende är ”obekant för nordbor”.

    Unni Björnefors otyglade Facebook-flöde är dock inte bara rasism. Utan även vaccinmotstånd. Och påståenden att covid-vaccin ger ”turbocancer”.
    Bossar ihop med Bylund

    Unni Björnefors sökte sig till politiken 2016 på grund av ”språkproblemen i vården” och är väldigt aktiv inom partiet, både med flygbladsutdelning och på diverse poster. Hon är invald i regionfullmäktige i Stockholm, sitter som suppleant för partistyrelsen i huvudstaden, och är tillsammans med Linus Bylund vice ordförande för SD Östra Söderort i Stockholm. Hon har även suttit i kyrkofullmäktige och fram till förra veckan satt hon i riksdagen som ersättare. Där är hon fortsatt ersättare, precis som i Skarpnäcks stadsdelsnämnd.

    Men SD-ledamotens fokus i sociala medier ligger inte på partiets politik. Även om där finns FB-inlägg om folkutbytet, att Socialdemokraterna är ”förrädare”, att ”muslimer är ett hot mot Europa” och kristendomen är ”under attack”. Hon gör också uppdateringar med högerextrem propaganda mot Moderaterna och homosexuella, att Pride och trans och vindkraft är dåligt, och att Donald Trump samt brittiska högerextremisterna Nigel Farage och Tommy Robinson är toppenkillar.
    Unni Björnefors och Louise Wallenblad
    Unni Björnefors och Louise Wallenblad firade nationaldagen ihop i år. Wallenblad tvingades lämna SD och alla sina poster 2021, efter att först Dagens ETC och senare Expo avslöjat hennes nära samröre med vit makt-världen. Bild: Skärmdump

    Dagens ETC:s granskning av Unni Björnerfors öppna flöde 2024 visar att det domineras av antivaccin-desinformation, så kallad antivaxx-propaganda. Mellan januari och den sista augusti, då Björnerfors suttit som ersättare i riksdagen samt i socialutskottet, har hon gjort inte mindre än 40 stycken antivaxx-inlägg.

    Den 6 juli delar hon till exempel en artikel om ökad risk för hjärtinfarkt på grund av kolesterol med texten: ”Covid skador vaccin”. Och den 21 augusti delar hon ett inlägg om covidvaccin från den högerextrema konspirationssajten Nya Dagbladet med texten: ”Detta skit vaccinet.”
    Erbjuder Lulu Carter hjälp

    Den 29 mars länkar Björnefors en konspiratorisk video där kändisen Lulu Carter hävdar att hennes läkare har sagt i förtroende att hon sannolikt blivit skadad av covidvaccinet, men att läkaren inte vågar skriva det i journalen. Björnefors, regionledamot, erbjuder tv-personligheten Carter sin hjälp:

    ”Heja dig Lulu Carter Finns det någon jag kan göra? Regionfullmäktige Riksdagsledamot kyrkofullmäktige och mycket mer 50 år I Sjukvården jag har mängder av samtal från desperata som ber om hjälp dagligen + brev i brevlådan: jag har inte tagit detta Skit vaccin följer min magkänsla Lulu Carter du har mitt nummer”

    Björnerfors olika delningar och skärmdumpar om antivaxx kommer från ökända högerextrema konspirationskanaler som Info Wars, Swebbtv, Nya Dagbladet, Fria Tider, Newsvoice och Samnytt. Hon sprider antivaxx-profiler som förespråkar ”pure blood” utan vaccin, och avhoppade SD-kändisen Elsa Widding, samt väletablerade antivaxx-kanaler som Läkarupproret, Biverkningar av vaccin, Sjuksköterskeuppropet och Folkets radio.
    ”Dör på några timmar”

    I flera av sina inlägg sprider Unni Björnefors att vaccin mot covid leder till cancer. Den 22 juli delar hon ett inlägg från ett nationalistiskt amerikanskt konto, där man hävdar att covid-vaccinerade människor drabbas av ”turbocancer” och dör av leukemi inom ett par timmar. Den 14 juli lägger hon upp en video från ett välkänt konspirationskonto om ”biverkningarna som försvann”, med sitt eget texttillägg:

    ”Hallå igen efter Covid jag har varit i kontakt med familjer som har mist sina barn och unga i Cancer svåra biverkningar efter sprutor 2022-2024”

    Den 25 april delar hon ett inlägg om att vaccin ger cancer, ihop med en artikel från Samnytt om samband mellan covid-vaccin och ”aggressiv turbocancer”. I den statusen skriver Unni Björnefors: ”En lång dragen död!”

    Sprider konspirationskungen Alex Jones

    SD-ledamoten lägger den 1 juli upp ett klipp med den amerikanska konspirationskungen Alex Jones – världens mest tongivande spridare av desinformation, bland annat om blodiga skolmassakrer – från hans egen kanal Info wars. Klippet handlar om människor som påstår att de blivit paralyserade av covid-vaccin. Till det skriver Björnefors:

    ”Ungdomar som har demens och MS av covid vansinnet skador! Går långsamt in Dönden”

    Hon delar även flera välspridda och djupt tvivelaktiga videos där människor påstår att de fått svåra och permanenta skador av vaccin. Den 1 juli postar hon en av dem och skriver:

    ”Detta är inte ett vad du tror! Nejdå det är skador efter Covid vaccinskada och det finns många gånger till med dödlig utgång”

    Den 6 augusti är det dags igen för en video på samma tema, avslöjad som fejk sedan åratal. Då skriver SD-toppen:

    ”Covid vansinnet Vaccinet skador”
    Avundsjuk på ursprungsbefolkning

    Så här håller det på i totalt 40 inlägg på åtta månader. ”Lång liv inget vaccin här aldrig sjuk” (26 augusti), ”Detta vansinne bara fortsätter efter Covid-vaccinet” (19 juni) och ”Evigt tacksam för att jag inte har tagit detta Skit vaccinet Covid vansinnet!! tackar Gud” (15 april). Till en legitim artikel om en ursprungsbefolkning som levt isolerad i Amazonas i Peru i 100 år, postar hon den 19 juli:

    ”Livet kvalitet utan antibiotika och annat Skit vaccinet och trippel vaccin”

    Den 19 mars länkar hon en Swebbtv-video om en MS-sjuk kvinna om vaccinerat sig mot covid. Den får caption:

    ”Detta är Tame fan inte klokt: vart är vi på väg Demokrati utgör från medborgare ??? är vi tillbaka till den 30 januari 1933? diktatur”
    ”Man kanske vill ha fler pandemier…?”

    Den 18 juli så delar regionpolitikern Björnefors en video med konspirationspoddaren Joe Rogan, som handlar om att Microsoft-miljardären Bill Gates ljugit om vaccin för att själv bli rik på pandemin. Till allt det här ovanstående kommer inlägg som vill påskina att kända idrottsmän dött av covid och vaccin men att det mörkas. Om en 18-årig skidstjärna som dött av hjärtstopp skriver Björnefors:

    ”Vi vet och de vet Covid skador”

    Den 12 maj funderar den erfarne politikern: ”Fortfarande inget parti som vill diskutera orsaken till covidpandemin. Man vill kanske ha fler pandemier…”. Till det har hon postat en bild där Världshälsorganisationens logga är överkorsad, ihop med dumpar på artiklar från Newsvoice, en konspirationssajt som leds av antivax-veteranen Torbjörn Sassersson.

    Dagens ETC har sökt Unni Björnefors i två dagar för att fråga hur hennes antivaxx-åsikter fungerar ihop med hennes roll som regionledamot i Stockholmsvården, och med partiets politik. Hon har inte svarat. Dagens ETC har sökt Sverigedemokraterna i Stockholm för en kommentar. De har inte svarat.

  2. BetterPySoonTm on

    >I egenskap av ledamot i Region Stockholm är Unni Björnerfors (SD) med och beslutar om vården för 2,5 miljoner svenskar. Men i sina egna sociala medier sprider hon grov desinformation om vaccin och pandemin, och delar högerextrema konspirationssajter.

    SD SD SD…

  3. Enokeunuck on

    Otroligt roligt att många SDare klagar på folks språkförmåga, men att man måste läsa deras egna formuleringar ungefär 200 gånger för att få en någorlunda uppfattning om vad det kan vara de försöker säga. Å andra sidan så kan man ju i regel gissa sig till budskapet

  4. FantasticWhisper on

    Känns som krav på utbildning för vissa poster bör genomföras typ igår.

  5. somabokforlag on

    SD är ett i grunden bildningsfientligt parti. Man vet att vetenskap och kunskap är fiender mot den egna ideologin och då får man representanter därefter. Långtidsarbetslösa med svag förmåga till kritiskt tänkande, törstande efter enkla lösningar, är partiets syre.

  6. Tusan1222 on

    Oj shit typ hela landet kommer avlida snart, definitivt typ alla barn då det var gratis i skolan.

    Kommer inte ihåg vad jag åt igår 😱🤯😳

  7. Fnaskefar on

    Jag fick turbocancer och dog två gånger av vaccinet. Det blir ingen tredje gången gillt här!

  8. BeardedUnicornBeard on

    Nämen SD. Asså det är sådan otur det partiet har.

  9. NotCatchingBanAgain on

    Turbocancer? Kan denna SD-topp vara League of Legends spelar månntro?

  10. psychorobotics on

    Narcissister fastnar i högre grad vid konspirationsteorier än andra. De har låg empati, behöver nån att hata för att må bättre över sig själva, är paranoida o vill gärna känna sig smartare än andra genom att ha “hemlig kunskap” som inga andra har. De kan heller inte erkänna att de har fel så när de väl hamnar i ett konspirationshål så kan de inte ta sig ur det.

  11. Taendstikker on

    SDare får sprida hur mycket antivaxx de vill – så när pesten återkommer blir vi av med dom

    En äkta samhällstjänst från dom till Sverige

  12. Flirre-Flipp on

    Man behöver vara en speciell sorts korkskalle för att sympatisera med det där partiet.

  13. SweRakii on

    Är jag redan död nu då? Eller fick jag demens? Minns inte riktigt.

  14. ingeniouspleb on

    Aftonbladet: Ont i halsen kan vara dödlig sjukdom, 99% av alla män har det.
    Läs mer här (Låst artikel)

    SD: Vaccin ger dig turbocancer

    Min arbetskamrat: Du använde samma sugrör som jag, nu är mitt DNA i dig och ändrar hela ditt DNA

    Jag är omringad av idioter :/

  15. Carnelian-5 on

    ‘Du får turbocancer’

    50/50 om en toxisk gamer eller ledamot i region stockholm har sagt det.

  16. Perfect_Papaya_3010 on

    Trodde sidor som etc, Samnytt och vad dom nu heter var bannade från denna sub.

    I vilket fall är det dumt att lita på en politiker

  17. Apemanstrong on

    Hon verkar galen, men!

    Att cancer har ökat i ganska rasande takt på flera platser efter vaccinationen är inte helt taget ur luften.

    Typ såhär:

    ”From a colleague: “I am beside myself (really devastated) because I recommended the C0VID shots.”

    Full message….

    “I have diagnosed 2 patients with aggressive malignant brain tumors in the past 2 weeks. Both have never had Covid by antibody testing, only Covid shots, one with many shots the other with just the original series. These two, compiled with a patient who has a primary lung melanoma without a skin source, a non-smoker with an aggressive adenocarcinoma of the lung, a stable CLL that Rapidly evolved into AML within a matter of weeks not long after his third booster, and I have already had two patients die of glioblastoma since 2021. All patients were over the age of 60. All took the Covid shots.

    I am beside myself (really devastated) because I recommended the Covid shots early on for all those who were FDA eligible, except for those who had already had Covid. Luckily, for those patients, I told them that natural immunity is the gold standard and they did not need anything more. They make up the large majority of my non”immunized” patients in my practice, though I do have several others, who just never took any of the shots.

    I only have 600 patients, and I have been in practice for 30 years. I’ve never had such a cluster of cancer all at once. I only have one non “immunized” patient with cancer since 2021 and I know the denominator is smaller, but it’s still feels like this is a safety signal.”

    Även i Sverige har det talats om detta

    [https://lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2022/09/overlakare-kopplar-vaccin-till-cancer-i-klipp-som-setts-av-hundratusentals/](https://lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2022/09/overlakare-kopplar-vaccin-till-cancer-i-klipp-som-setts-av-hundratusentals/)

  18. Justice_beaver95 on

    Nu tror jag inte att det finns sådana biverkningar. Men med det sagt hade man kommit långt om man bara tränar och äter bra (dvs ät inte processed och ultra processed). Ät minimalt med rött kött och kör på whole-food, plant-based diet.

  19. abilengarbra on

    – **Relativt kort tid efter vaccineringen mot covid-19 exploderar tumörerna.** **Det blir en utbredd spridning av cancer i kroppen och patienterna dör någon månad senare**

    [https://lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2022/09/overlakare-kopplar-vaccin-till-cancer-i-klipp-som-setts-av-hundratusentals/](https://lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2022/09/overlakare-kopplar-vaccin-till-cancer-i-klipp-som-setts-av-hundratusentals/)

    [https://www.medicin.lu.se/artikel/studie-om-covid-19-vaccin-vacker-uppmarksamhet](https://www.medicin.lu.se/artikel/studie-om-covid-19-vaccin-vacker-uppmarksamhet)

    [https://www.lifesciencesweden.se/article/view/869547/lakare_kritiseras_kopplade_covidvaccin_till_snabbvaxande_cancer](https://www.lifesciencesweden.se/article/view/869547/lakare_kritiseras_kopplade_covidvaccin_till_snabbvaxande_cancer)

  20. vaggvisa on

    min kompis Jonas säjer man kan få länder av era vaccin stämmer det

Leave A Reply