“Veniamo tra le 8 e le 17 o forse più tardi DEVI ESSERE A CASA E RICONOSCERE!”

View post on imgur.com



di potatisblask

4 Comments

  1. potatisblask on

    Jag var så glad över att Bring (och Instabox och alla andra paketbud) kom till med moderna gränssnitt och uppdateringar och faktiskt levererade paketen som man skulle kunna vänta sig.

    Men det verkar vara en gyllene era som är passerad. Antar att det blir samma skit som UPS och DHL av Bring nu.

    Det börjar med fönster på nio timmar, kanske senare. Sen kommer “Vi kunde inte leverera” fastän man varit på plats hela dagen för det där djävla paketet. Sen antar jag att kundtjänst hamnar hos underbetalda indier som med rätta har noll intresse i saken.

  2. magicmike659 on

    Anledningen att jag alltid beställer till ombud. Då kan jag hämta när jag vill. Jobbar fram till 17 så ska jag ta emot nå paket hemma måste jag ta ledigt från jobbet därav beställer jag alltid till ombud.

    Undantag vitvaror men där har beställning gjorts via elgiganten då de kan leverar helger samt tog de med de gamla vitvarorna sist.

  3. Jag beställer aldrig hem längre. Låter det gå till coop eller willys så kan jag handla lite med när jag är där.

  4. Sad-Evening-4002 on

    Bring är sämst på hemleverans.. har några gånger fått samtal från bud som ska leverera och vill att jag kvitterar, men appen säger att jag inte behöver vara hemma och ta emot paketet så jag är givetvis på jobbet eller nån annanstans. En gång var budet schysst o lämnade paketet (30kg+) utanför dörren, annars har de skickat till ombudet. De har funkat bra för IKEAs hemleveranser men annars vägrar jag dem som hemleveransalternativ.

Leave A Reply