Dal 2020 sia le ragazze che i ragazzi vengono vaccinati contro l’HPV, ora alle donne nate nel periodo 1994-1999 viene offerta una vaccinazione aggiornata; Ma "più vecchio" a quanto pare gli uomini non rappresentano un rischio di diffusione/cancro a causa di un’infezione. È positivo che oggi sia i ragazzi che le ragazze ricevano la vaccinazione HPV, ma il fatto che sostanzialmente abbiano rinunciato agli uomini della stessa fascia di età delle ragazze a cui ora viene offerta la vaccinazione aggiornata gratuita mi rende un po’ amareggiato. Non voglio contrarre il cancro all’ano, alla gola o al pene; Né diffonderlo a potenziali donne e uomini non vaccinati.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/vaccinationer/vacciner-som-anvands-i-sverige/humant-papillomvirus-hpv/

https://www.cancerfonden.se/om-cancer/symtom-och-orsaker/infektioner/hpv/vaccin/uppsala

Varför ignorerar folkhälsomyndigheten fortfarande män i samma årskull som första (1994-99) vaccinationsvågen för HPV?
byu/Skogsstjarnornaskrig insweden



di Skogsstjarnornaskrig

7 Comments

  1. Vid 30 är de flesta män sexuellt pensionerade. Pengarna kan användas till annat

  2. dieseltratt on

    Du säger det ju själv. Kvinnor får cancer av HPV, på män så kliar det.

  3. thepublicsphere on

    Du vet att du kan kontakta vaccinmottagning och själv be att få vaccinet…? Och nu när du vet om det: kommer du gå och ta vaccinet?

  4. pixelkungenz on

    Rent krasst så lär det inte vara hälsoekonomiskt lönsamt. Mindre livstidsexposure/tid med sjukdom leder till mindre livskvalitet och hälsovinster. Detta är problemet med nästan alla befolkningsinriktade insatser. De är långt från gratis och osäkerheterna kring hälsovinsterna är höga.

    Har inte läst själv men folkhälsomyndigheten publicersr sina hälsoekonomiskaberäkningar. Se rapporten om catch up vaccin https://www.folkhalsomyndigheten.se/publikationer-och-material/publikationsarkiv/h/halsoekonomiska-utvarderingar-av-catch-up-vaccination-mot-humant-papillomvirus-av-pojkar-och-man-och-riktade-insatser-till-specifika-grupper/

    ”Resultaten från våra analyser visar att kostnaderna för vaccination av pojkar och unga män upp till och med 26 års ålder, samt att kostnaderna för en riktad vaccinationsinsats till MSM upp till och med 26 års ålder, mot HPV är rimliga i relation till den förväntade nyttan.”

  5. r6CD4MJBrqHc7P9b on

    Dum fråga kanske; men kan inte en man typ tvätta bort HPV-virus? Det brukade min morsa säga iaf.

  6. ThisNotBoratSagdiyev on

    Har haft *exakt* samma fundering. Är från en årskull som är tillräckligt ung för att vaccinet fortfarande ska rekommenderas av Folkhälsomyndigheten, men inte tillräckligt ung för att ha varit berättigad till det genom barnvaccinationsprogrammet. Jag kontaktade vården för att jag ville göra mitt för att utrota viruset, vilket är ett uttryckligt mål Folkhälsomyndigheten har satt. Tänkte att jag skulle behöva betala en symbolisk summa på några hundralappar, men skiten skulle kosta kring 2 000 kronor per dos, plus en patientavgift på ca. 300 kronor per dos. Jag sket i det tillslut för att det är fucking 6 000 spänn *om jag har tur*.

    Fattar inte riktigt hur de tänker när de uttryckligen uppmanar män i min ålder att vaccinera sig och sedan gör vaccinet så dyrt att vissa av de få som aktivt eftersöker det väljer att låta bli.

Leave A Reply