Recentemente è stata installata la fibra nell’appartamento. Accanto alla scatola della fibra c’è questa scatola più piccola.

Non ho ricevuto alcuna informazione né dagli operatori né su carta.

Che cos’è? Perché è presente un simbolo di avvertenza sulle radiazioni laser? Potrebbe essere pericoloso per me personalmente o è solo un avvertimento nel caso in cui dovessi giocarci?

Grazie per le risposte serie! 🙂

https://www.reddit.com/gallery/1ff5bi1

di vertigo69lol

14 Comments

  1. willeb96 on

    Laser i fibern. Du ska ändå inte öppna den lådan, så inget att oroa sig över.

  2. OkHelicopter8246 on

    Laser. Kolla inte in i den om kabeln skulle gå av.

  3. AcanthocephalaNo895 on

    ”Varning för laserstrålning” min pappa hade den som tatuering haha

  4. ACatCalledArmor on

    Frågan redan besvarad så jag ba droppar allt om detta! 

    Dosan till vänster är en CPE, motsvarande ett modem för er från förr. Den ansvarar främst för att dela upp signalen mellan TV, telefoni och internet. 
    Generellt är det en patchkabel mellan den och dosan till höger. CPE:n sitter fast i ett bakstycke med en lucka som öppnas åt vänster (utanför bild, ibland plomberad) men de döljs inte så mycket där utöver en upplindad patchkabel. 
    Sista nämnvärda är att patchen kopplas in i  CPE:n via en SFP, denna lilla sticka stor som ungefär ett USB-minne konverterar ljuset från lasern till elektriska signaler.  

    Dosan till höger är ett fiber uttag, och är egentligen ganska motsvarande ett nätverks uttag, det kommer in en fiber genom väggen bakom dosan som sedan ’svetsas’ mot en ’pigtail’ (typ en patchkabel med mindre hölje och bara kontakt i ena änden). Fibern lindas upp och kopplas in i ett mellanstycke (plastbit som gör att två kontakter som båda är ’hanar’ kan kopplas samman) 

    Uttaget har plats för upp till 2 fiber, men bara ena används någonsin i lägenheter. (Även kabeln o backen bort till närmsta skåpet har 2 fiber men bakåt i nätet finns inte den kapaciteten)

  5. DetBrinnandeHuvudet on

    Dödslaser. Den skivar upp din själ om du får den på dig.

  6. Complete-Car7191 on

    Jag tror det är en biocid varning. Inget farligt, men nånting där inne tar hand om bakterier. Det är EU lag på att man måste varna även fast biociden inte kan vidröras🦠

  7. frullster on

    Snyggt att sätta uttaget bredvid en liggande cpe så där så man vet att det är ivägen när man ska trycka i cat6 kablage. Bevis på att det är nån som tänkt till

  8. MightyCat96 on

    den varnar för svarta små lurveltussar. du vet såna små i spirited away? om du öppnar skåpey kommer dom ut och börjar lasta kol

  9. enjoyoutdoors on

    Det där är en ISO7010 *W004 Laser Beam*. Varning för laserstråle.

    Precis vad det låter som. Innanför plastlocket finns det en optisk fiberinstallation som nyttjar laser med effektnivå som är skadlig för ögat om man tittar direkt in i ljuskällan. Öppnar man den lådan skall man bära en särskild form av skyddsglasögon som i viss mån påminner om solglasögon, men skyddar emot ljus i helt andra våglängder.

Leave A Reply