Scoppiò Lewi 10, messo da parte dal calcio per mesi

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/lewi-10-i-lulea-fick-utbrott-portad-fran-fotboll-i-manader

di Spezkuk

18 Comments

  1. Baud_Olofsson on

    Dagens tjockaste offerkofta.

    > 10-årige Lewi slog sin tränare med en väst och några dagar senare stängdes han av från laget. Konflikten har sedan förblivit hela sommaren och Lewi har inte fått spela fotboll på mer än tre månader.
    > […]
    > Skälet till den långa utdragna konflikten är att tränaren krävde en ursäkt från Lewi. Men föräldrarna och Lewi tycker att ansvaret är på tränaren som inte försökt hantera Lewi och hans NPF-diagnos på ett värdigt sätt.

  2. Är det bara jag eller varför är detta något som kräver en nyhetsartikel av statlig media? Det låter som en väldigt lokal liten grej. Och det går säkert inte att beskriva hela situationen på ett korrekt sätt så alla parter blir rättvist beskrivna. 

    Gör en P3 dokumentär av detta eller skriv inte om sånt här överhuvudtaget?
    Är tanken att vi ska reagera och hälften tänker “jävla damp-lewi!!” Och resten tänker “jävla nazi-tränare!?”. Allt för att skapa clicks och engagemang antar jag, men kan verkligen inte bry mig mindre om denna lilla Lewi.

  3. OfarligGiraffe on

    Låter bra av föräldrarna att lära barnet att det är okej att bete sig hur som helst och bli våldsam så länge man har en diagnos, det blir lätt för barnet att anpassa sig till samhället som vuxen då…

  4. Körkort på bil, åldersgräns på alkohol och tobak. Men barn kan du skaffa hej vilt för att du är lite sugen på att ligga 😧 vem som helst borde inte få bli förälder

  5. SeanPaine on

    Borde inte rubriken vara: ”Usla föräldrar stöttar pojke som slog sin tränare”

  6. Tyckte till en början synd om familjen, killen är bara tio år och att vifta till med en väst är inte acceptabelt, men tre månader är för långt. Men sen läser man att han hela tiden hade fått komma tillbaka om han bara bett om ursäkt till tränaren, men det vill inte familje?? Vissa människor är ju hopplösa

  7. SnooBananas4938 on

    Vilka jävla idiotier till föräldrar. Barn med damp behöver tydliga konsekvenser! Bra agerat av fotbollsföreningen.

  8. Skyrage01 on

    Diagnos my ass. Brist på läderbälte är vad som är problemet.

  9. Regime_Change on

    Jag tycker ni är väldigt hårda mot Lewi och föräldrarna. Vad var det som hände egentligen? en tioårig pojke “slår” sin tränare med en reflexväst. Dvs han viftar med tyg och har ingen möjlighet att åsamka någon kroppskada, det finns inget underliggande och trovärdigt hot om våld och tränaren kan omöjligen ha blivit rädd. Jag tycker nog att man ska kunna hantera det som vuxen man om man vill jobba med barn. Vissa barn är lite jobbigare än andra och kanske behöver bli bemötta på andra sätt, det hör till. Det handlar inte om att lära ungen att det är okej. Det är också patetiskt av en vuxen man att tycka sig behöva få en ursäkt från ett barn och göra en principsak av det. Dessa två saker tycker jag talar för att det finns en del saker kring incidenten som inte riktigt kommer fram i artikeln.

  10. Grogg2000 on

    0 sympati från mig. Föräldrarna skall oavsett diagnos få ungen att be om ursäkt. Han måste verkligen bli varse om att omgivningen inte tolererar att han tar till våld när han är arg och frustrerad. Det är ännu viktigare för denna lilla killen att bli införstådd i det.

    Huldar man om honom med “oj oj han har ju diagnos så han får göra som han vill” då blir det snabbt fel för ungen.

    Föräldrarna är ju bara dumma i huvudet

  11. Infamous_Tomato_8705 on

    Lewi borde tvångsomhändertagas. Om föräldrarna inte kan lära honom vad konsekvenser innebär och att han behöver ta ansvar för vad han gör, FRAMFÖR ALLT när han har en NPF-diagnos, så kommer Lewi bli farlig. Finns det goda skäl därtill att misstänka att hans päron inte borde ha barn så kan man gott tvångssterilisera päronen.

    Men i Sverige är vi inte nöjda förrän Lewi misshandlat sin fru till döds och hans lillebror rattfull kört ihjäl en tonårstjej och därefter missbrukat och kostat samhället miljoner. Inte konstigt föräldrarna inte kräver av Lewi att ansvara för sina handlingar när de själva inte behöver det.

  12. stone_henge on

    Bra att ungen i tidig ålder får lära sig av föräldrarna att han på grund av sin funktionsnedsättning inte behöver ta ansvar för sina handlingar. Så slipper han spela fotboll också!

  13. MycologistLucky3706 on

    Helvete vad man hatar konsekvenser nu för tiden. Hade varit glad som förälder som mitt barn fick en sån hård läxa för att ha slagit någon.

Leave A Reply