Cosa guadagnano queste persone imitando le aziende e convincendo persone prive di pensiero critico a commentare una serie di numeri? Perché continuano a spuntarne così tanti? Perché la gente pensa che sia reale??!

Veramente curioso e ignorante! Pensa che qualche idiota là fuori abbia un tiro di schioppo…

https://i.redd.it/6lrpui2g0rpd1.jpeg

di shellfish_allegory

14 Comments

  1. wraithg0d on

    Boomers är ju guld för dessa lurendrejerier.

    Stackars Birgitta, 76, kommer få en länk via messenger där hon hamnar i Lyxfällan innan kvartalet är slut.

  2. ProcaryoticPanda on

    Bra sätt att hitta måltavlor för scams som de flesta ej går på. Mer effektivt på detta viset.

  3. Kontot får följare/views/whatever. Senare kan kontot profileras om för att sprida t.ex desinformation istället. Alternativt säljas när det har tillräckligt med “views” för att inte se ut som en bot.

    Sen kan det absolut vara försök till scams med. T.ex om du vinner presentkortet så måste du betala porto eller liknande.

  4. Equivalent-Cut-9253 on

    Kanske se vem som är lättlurad för att kontakta dem sen?

  5. Du får upp det eftersom algoritmen har identifierat att du är intresserad av den typen av poster.

  6. aliquise on

    Frågan är väl mest varför Facebook har fakereklam.

    Jag såg någon video från en grupp som väl också hade en länk till en websida med mer om det och så delade jag videon så fick jag snart ett meddelande från Facebook om att jag minsann hade delat något olämpligt och att jag kunde bli av med kontot om jag fortsatte eller så. MEN DET VAR JU DE SOM VISADE DEN I MITT FLÖDE SJÄLVA FÖRST. Det var ju inte jag som hittade på och postade skiten först.

    YouTube har ju också fakereklam.

  7. Tuvelarn on

    Jag provade på vad som skulle hända en gång då jag hade tråkigt. Fick en länk som sa “Tryck här för att hämta ut ditt pris”.

    Så det är för att få reda på vilka som är dumma/godtrogna nog att gå på sånt här då vet de att de förmodligen kommer trycka på phishing länken.

    (Och ifall någon undrar så tryckte jag inte på länken, jag är långt ifrån smart, men så dum är jag inte)

  8. Aggravating-Roof-666 on

    Experiment ifrån SÄPO för att se vilka som är dumma i huvudet.

  9. Mochimochiz on

    Min pappa 65år går på sånt här. Har försökt att förklara 1000 gånger att det är scam men det går bara inte in.. Förra veckan skickade han bild på att han fått ett speciellt facebookerbjudande där han av ”Elgiganten” får köpa nya iPhone för 1kr. Han undrade ifall jag också ville ha en 😭😭

  10. Antingen för att initiera en scam eller för att driva trafik och klicks på inlägg/konton för att legitimera kontot. Ett legitimt konto kan sen säljas till trollfabriker eller andra scammers.

Leave A Reply