Ciao, ho una domanda, vendo abiti tramite Bazoš e ho ricevuto 2 offerte di questo tipo. Ho letto sulla confezione che non fanno una cosa del genere, non conosco gli altri servizi di trasporto, non ho mai trovato questa modalità di pagamento. Ho letto su internet che potrebbe trattarsi di una truffa. Qualcuno ha esperienza in merito?? Grazie per tutte le risposte😇

https://www.reddit.com/gallery/1fma5sv

di Lucy504

9 Comments

  1. Alert-Recognition395 on

    Moju známu takto okradli keď predávala cez bazos takže určite nie:)

  2. Grouchy98765 on

    Slovak posta?

    Podvodníkom nejako zahaproval prekladač.

  3. hyperion2049 on

    Ano aj mne chodili tieto nezmysly.
    Jednoduchy recept ako to odhalit je, ze im napises nech ti daju adresu a kuriera zabezpecis ty (ako sa to normalne robi), vtedy sa zacnu vykrucat.
    Som sa s takymto podvodnikom chvilu zo srandy dotahoval, potom ma normalne poslal do p*ce, tskze to asi ani nebol bot 😀

    A jo, treba pozerat z akej mailovej adresy chodia odpovede, ak to je nieco typu aivi395dkvk@gmail.com, tak to nevzbudzuje doveru ze to je realny zaujemca 😉

  4. Pikao666 on

    Áno, je to podvod. Scenár ten isty. Funguje to tak ze sa budes musieť cez fejkovu packeta/dpd/slovak postu stránku overiť aby si dostal tie jeho peniaze vopred. Jeho peniaze nedostaneš a prídeš o svoje. Ak ti niekto ponúka platbu vopred, rieš to tak, ze im das číslo svojho účtu kam ti maju poslať peniaze. Pripadne ponúkni ze dopravu zabezpečís ty.

  5. ExactPlate2125 on

    Prišiel by fejkový kurier, tušim aj mne toto niekdo poslal

  6. Big_Z8304 on

    Mozny? Hned vidiet, ze 100%-ný..odbremenit, DPD, kurier zavola…zaplat nieco dopredu, hod igelitku z okna atd.

  7. Slovak pošta je jasný red flag, vymaž a nereaguj. Ak si ale zvedavá, tak kľudne si s nimi dopisuj, keď sa dostaneš na fejkovú stránku pošty / packety, kde budú pýtať číslo tvojej karty aby ti poslali peniaze (haha) tak je jasné, ktorá bije.

    Odpoveď od reálneho Slováka na inzerát vyzerá asi takto: “lacnejsie bi sa nedalo” alebo “mozeme aj vimenit”

Leave A Reply