“La Repubblica slovacca non può biasimare la Commissione per essersi basata sui dati forniti”, si legge nella sentenza della Corte – la Commissione europea probabilmente intenterà una seconda causa e proporrà sanzioni. La Slovacchia rischia una multa di 800.000 euro al giorno per gli ospedali che non pagano le fatture in tempo

https://domov.sme.sk/c/23386464/nemocnice-platby-sudny-dvor-unia-rozsudok.html

di GPwat

6 Comments

  1. Ameliorated_Potato on

    Tak úplne nechápem jednej veci.

    Štátne nemocnice neplatia faktúry pretože na to nemajú, sú podfinancované. Podfinancované sú mimo iného aj kvôli slabej podpore zo strany štátu. Za neplatenie sme dostali pokutu, ktorá zoberie ešte viac peňazí, a teda ďalej zníži podporu štátu. To pomôže ako presne?

  2. Civil-Engine4258 on

    Akože čo faktúry, najväčšími dlžníkmi sociálnej poistovne sú skoro výhradne nemocnice. Len 6 prvých nemocníc má dlh vo výške 200 miliónov EUR…

  3. IndicationOk3482 on

    V minulosti som zastával názor toho že smer nech sú to ľudia bez chrbtovej kosti niesu nekompetentní idioti ktorým sa to rozsype pod nohami a asi aj “najostrieľanejší” politici v republike.

    Avšak čo Fico spravil zo smeru za posledné roky môže svojou neschopnosťou,krátkozrakostou konkurovať len blogerom z SNS.

    Primárnym príkladom sú dane za knihy. Na čo expedovat tak veľký politicky kapitál a riskovať nevraživosť populácie za pár miliónov € ročne ktore nestačia ani na 2km cyklotrasy ?

  4. tortorototo on

    Jednorazová pokuta 800 a penále 50 za každý deň. Oprav si to OP!

  5. Key_Wrangler_8321 on

    Zdravotníctvo zadarmo nefunguje. Kto by to bol povedal? 🙂

Leave A Reply