Contatto sessuale tra insegnante e studente – il motivo più comune per la revoca delle credenziali

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/sexuell-kontakt-mellan-larare-och-elev-vanligaste-orsaken-till-aterkallade-legitimationer

di Malthesse

5 Comments

  1. JustinBisu on

    Som lärare fattar jag verkligen inte hur fan någon kan jobba med ungdomar och tycka de är attraktiva. Nu har jag haft turen att aldrig vara attraherad av elever men fan även om jag hade varit det så hade den lusten dött sekunden man kommer in klassrummet när man inser hur 16 åringar uppför sig. Kan inte tänka mig något mindre attraktivt i världen än hur mina elever uppför sig

  2. Orkar inte läsa artikeln. Men såg detta i morse också på nyhetsmorgon.

    Det är generellt inte så lätt att bli av med sin legitimation, vad utöver typ sex och våld är ens grunder för det?

    Och hur många talar vi om i faktiska siffror

  3. Wez4prez on

    Hur ser statistiken ut kring könen?

    Lägger märke till att artikeln väljer ”fotografera småflickor” och ”han blev uppsagd”, men varenda gång jag läser om ett fall så är det en kvinnlig GM med manlig elev (beroendeposition), även något vi ser kraftigt viktad statistik när det kommer till poliser och plitar som ligger med kriminella, inspärrade eller inte. 

    Pedofili ser ut att vara tvärt om (artiklar..). 

    Varför hänga upp sig? Varför inte? Är sexförbrytaren könsneutral i statistiken kan man inte utgå från att det är en han hela tiden. 

  4. Garbanino on

    Förvisso upprörande och något som verkligen förvånade mig när jag läste rubriken, men när det bara handlar om 55 avstängda lärare på 11 år så blev det inte riktigt lika extremt. 30 fall av sexuell kontakt på 11 år är tragiskt och behöver stoppas, men det är inget enormt antal ändå.

Leave A Reply