Viktoria ha ricevuto la notifica di cancro sull’app mobile: “Uno shock”

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/viktoria-fick-besked-att-hon-har-cancer-via-meddelande-i-appen-1177-en-chock

di robinrako

9 Comments

  1. Vilken tur att dom hittade cancern i Viktorias bröst, dessto tidigare så ökar chanserna och minskar risken för andra men.

  2. Snerax1337 on

    Läs inte journalen om du inte vill veta vad som står där, är inte svårare än så.

    Man får ju till och med upp frågan om nya uppgifter i journalen ska döljas, så hon har ju gjort ett aktivt val att se allt.

  3. Ok_advice on

    Det står ju att man är ansvarig för det man läser när man loggar in på 1177, så ja.

  4. LankyTradition6424 on

    Hon pratar ju bara strunt. Det finns inget i journalen från någon annan vårdgivare hon kan behöva. Meddelanden får hon ju oavsett.

    Men, det enda felet här är ju att man gör en nyhet av det. En människa som är i chock och mår dåligt över sin cancer kommer hitta saker att vara arg på, men Tv behöver inte rida på hennes ångest.

  5. Herpeshektor on

    Denna varningsskylt hon efterfrågar finns ju redan. Detta kan man läsa om man loggar in på 1177 och väljer journalen:

    ”Nya uppgifter kan innehålla besked som vårdpersonalen inte har hunnit ge dig. Därför får du varje gång du loggar in välja om du vill se dem eller inte. Observera att läkemedel, vaccinationer, tillväxt och besök alltid visas.”

    Självklart kan inte vårdpersonal ta hänsyn till att folk loggar in och läser journalanteckningar innan de hunnit komma på besök. Journalföring ska göras i direkt anslutning till given vård så att all väsentlig information finns med.

  6. DangerousSpray3656 on

    Det måste ha varit en hemsk upplevelse för Viktoria. Det bör dock inte komma som en förvåning för någon att journalen innehåller journaluppgifter. Journalen är i första hand sjukvårdens arbetsverktyg.

  7. FantasticWhisper on

    Hon kanske borde söka för kognitiva svårigheter också för att hon missar helt uppenbara saker som att appen frågar dig just det hon efterfrågar.

  8. Bloblablawb on

    Svenskars fetisch för information når oanade höjder. *”Vi behöver information om informationen!”*

Leave A Reply