La proposta dell’Agenzia alimentare svedese: massimo 350 grammi di carne rossa a settimana

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/livsmedelverkets-forslag-max-350-gram-rott-kott-i-veckan

di Tomorrow_Big

27 Comments

  1. BenefitNeat1875 on

    Lol jag äter nära nog 350 gram om dagen.
    Kostråden har totalt ändrats så många gånger under min livstid att jag inte längre tror på dem, så jag fortsätter nog med mitt köttätande.

  2. orientalis on

    Folk verkar inte fatta vad ett kostRÅD är, ni kan fortfarande trycka i er hur mycket kött ni vill, ingen kommer tvinga er att sluta.

    Det är en rekommendation som ändras beroende på vetenskap om hälsa, inte staten som går in och säger vad du ska och inte ska äta.

  3. Agreeable_Sport_7609 on

    Så med andra ord är det vettigt med en varierad kost? Nämen 👍

  4. Spare-Brain-2024 on

    Det låter bra. Ett för stort köttätande är varken bra för hälsan, miljön eller alla djur som blir plågade och slaktade för att man absolut måste äta massor med kött. Protein kan man få från andra källor än rött kött.

  5. Skyttekungen on

    Tycker det är ganska dåligt att de inte studerat icke-processat rött kött och processat rött kött separat. Jag skulle vilja veta skillnaden mellan en grupp som ätit rött kött exklusive chark och en grupp som ätit rött kött inklusive chark.

  6. Papercoffeetable on

    Ojda, tryckt i mig 450 gram idag, strax över ett kilo denna vecka.

  7. black_chat_magic on

    Det är vettigt, de flesta näringsråd som matpyramiden etc är baserade mycket mer kring ekonomi och industriella/lobbying intressegrupper än faktisk hälsovetenskap.

  8. Doctor_Fatass on

    You vill eat ze bugs, you vill live in da pod, you vill own nothing, und you WILL BE HAPPY!

  9. Alexsanderfors on

    Kan nån rekommendera en sida som kan hjälpa en att ändra sin kost? Planerar inte att bli vegan. Men jag kommer från en familj där man nog äter max rekommenderade mängden dagligen eller varannan dag. Vet att det finns så mycket annat men har ingen vart jag ska börja eller vad som kan kombineras. Tack för tips!

  10. inisennn83 on

    Jag har blivit carnivore och äter nu 1 kg rött kött om dagen. Gott gottigottgott

  11. Cocaine_Johnsson on

    Ja, det kanske är bättre för mig att äta 350g eller mindre. Det kommer ej heller ske, jag är okej med den risken.

  12. dyllandor on

    Visst, tar det i samband med att jag äter mina åtta brödskivor om dagen

  13. Beethovania on

    Bara att steka, så är köttet inte rött längre, voila!

  14. Grogg2000 on

    3-5 skivor bröd dagen var lobby från brödtillverkarna.

    350gram kött låter som lobby från de som tjänar på att sälja “veganska alternativ”

  15. Few_Yam_686 on

    Ja asså det är ju sant. Vissa fattar inte att det är en rekommendation, allså man måste inte följa detta. Jag däremot skulle nog vilja att man äter iallafall lite kött varje vecka så att om väldigt väldigt lång tid så kanske människan anpassat sig för kött med nitrit. Kött tycker jag för mig själv iallafall är gott och jag är en person som skulle hellre leva ett 10 år kortare liv där jag helt enkelt inte bryr mig om vad som rekommenderas och bara lever livet som livet får mig att leva, surfa livets vågor så att säga, än att leva 10 år längre men oroa mig för dagens kalori konsumtion och hur mycket jag ska väga. Man kan se på mitt utseende vilken typ av person jag är då jag är faktiskt lite fet, runt 15kg över vikten jag borde väga.

    Kort sagt så gör som ni vill, vill ni leva längre så rekommenderar jag att man ska följa rekommendationerna som förändras med tiden då vi lär oss mer.

  16. Man måste ställa frågan om Livsmedelsverket är infiltrerat av Veganer och sysslar med myndighetsaktivism skulle inte vara fösta gången det sker från en myndighet.

Leave A Reply