Il consiglio locale V si dimette per protesta

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/lokal-v-styrelse-avgar-i-protest

di jigglyroom

13 Comments

  1. jigglyroom on

    >Den lokala styrelsen inom Vänsterpartiet i Angered avgår i protest, sedan dess ordförande Kristofer Lundberg stängts av.

    >Vänsterpartiet i Göteborg stängde tidigare i veckan tillfälligt av Kristofer Lundberg bland annat av på grund av att han förekommer i en brottsutredning samtidigt som Sajten Doku visat att han uttalat stöd för terrorklassade PLFP (Folkfronten för Palestinas befrielse).

    >I sociala medier skriver styrelsen i Angered att man har fullt förtroende för Kristofer Lundberg. Samtidigt riktas kritik mot partidistriktet som “pressats av partiledningen att pausa Kristofer Lundberg”.

    >”Vi känner mot den bakgrunden att vi inte har annat val än att lämna våra platser i styrelsen under denna tid och överlämnar förvaltningen av partiföreningen Angered till Distriktstyrelsen”, står det bland annat i sociala medier.

    >Lundberg skriver i ett sms till SVT Nyheter Väst att han hänvisar alla frågor till V:s ordförande i Göteborg.

  2. bulle_lover_69 on

    Så länge det finns politiker som får offentligt uttrycka stöd för Israel, som just nu begår ett industrialiserade massmord av civila mot en inmurad och belägrad befolkning vars befolkning var 50 % barn vid början av invasionen och med stort finansiell och militär stöd från världens enda supermakt, kommer jag inte särskilt bry mig om någon som uttrycker stöd för de få makter som är på något vis kapabla att bekämpa det pågående massmordet mot omöjliga odds. Du som läser den här får rösta ner mitt inlägg och skaka med ilska om du vill, jag är väl medveten om att man bara får uttrycka stöd för Israels folkmord här, men du får för en gångs skull åtminstone får utsättas för en motsatt syn.

  3. mars_needs_socks on

    Då kanske de hittar några som inte är terroristkramare.

  4. Big-Cap558 on

    Dom kanske kan gå med i nån terrororganisation istället

  5. melasses on

    Lite intressant att ett parti som historiskt varit mycket sekulärt infilterats av religösa extremister.

  6. Baker3enjoyer on

    Naiv som jag är tänkte jag att det är bra att någon står upp emot att han inte uteslutits ur partiet. Sen läste jag artikeln…. Vafan. Idioter.

  7. Nidingsbane on

    Bra. Vi får hoppas att allt inflytande de mot förmodan haft i lokalpolitiken följde med ut genom dörren. Antidemokratiska partier och deras representanter har inget i det demokratiska samhället att göra. Om folk bara kunde låta bli att rösta in kommunister, nazister, islamister och liknande osunda ideologier i lokala val skulle deras lokalsamhällen må så mycket bättre.

  8. Misshandla journalister och stödja terrorgrupper. Ska detta parti bli ett alternativ för ny regering 2026?

    Glöm inte att detta parti var på Rysslands sida i Finska vinterkriget

  9. Familiar_Channel5987 on

    Nyheter som börjar med “Lokal V-styrelse” är alltid intressanta.

Leave A Reply