SVT – Ora puoi dare la mancia a SVT Verifier – con il Verifieringshjälpen

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/nu-kan-du-tipsa-svt-verifierar-med-verifieringshjalpen

di FlowersPaintings

2 Comments

  1. FlowersPaintings on

    [SVT – Nu kan du tipsa SVT Verifierar – med Verifieringshjälpen](https://www.svt.se/nyheter/inrikes/nu-kan-du-tipsa-svt-verifierar-med-verifieringshjalpen)

    >Vilka bilder och videor i ditt flöde behöver du hjälp att granska? Nu är det enklare än någonsin att tipsa SVT Nyheters verifieringsreportrar.
    >
    >Dela misstänkt innehåll med oss genom vår nya tipstjänst Verifieringshjälpen.
    >
    >SVT Verifierar kommer att granska sådant innehåll som fått stor spridning, eller som vi bedömer ha ett särskilt nyhetsvärde.
    >
    >SVT Nyheter använder flera olika metoder när vi undersöker äktheten. När vi exempelvis undersöker en bild så använder vi satellitbilder, flygdata, skuggor och andra detaljer för att ta reda på mer om vad som hänt.

    [SVT – Därför lanserar SVT Verifieringshjälpen](https://www.svt.se/nyheter/inrikes/darfor-lanserar-svt-verifieringshjalpen)

    >På SVT Nyheter tog vi ett första steg hösten 2022, då vi skapade ett team vars huvuduppgift var att granska propagandan kring Rysslands invasionskrig i Ukraina. Efter den 7 oktober 2023 blev det naturligt att vidga gruppens uppdrag.
    >
    >Sedan dess har teamet, som vi kallar SVT Verifierar, vuxit. Och verifieringsuppdraget omfattar nu inte enbart krigsbevakning, utan alla områden där vi ser att behovet finns. Det kan handla om gängkriminalitet, det kan handla om miljöfrågor eller hälsa.

Leave A Reply