Ho scelto alcune zuppe, ma non ne ho esperienza perché di solito scelgo solo finferli. Sono commestibili o vanno buttati? Grazie in anticipo!

https://www.reddit.com/gallery/1fs6k8k

di MoonHead127

11 Comments

  1. Grillpinne on

    dom är inte giftiga, ätliga är en annan femma. ser ut att vara en del mask i (brukar vara det vid den här tiden på året). osäker på exakt sort så undviker helst att gissa.

  2. Gullible-Flounder-79 on

    Alla svampar är ätliga, vissa svampar är ätliga endast en gång!

  3. Är väl björksopp?
    Se upp för fästingar under hatten och maskar i stammen, ska gå att använda i t.ex gryta men aldrig provat det själv

  4. Accurate_Quality_420 on

    Någon sorts strävsopp. Ätlig, men ska tillagas minst 20 minuter. Dock inte det bästa matvärdet i förhållande till andra soppar, enligt mig.

  5. SwedenTH on

    Jättebra att du frågar men, även om det säkert finns de som har koll här på Sweddit, så skulle jag starkt rekommendera att ALDRIG ta hälsoråd från internet, annat än från mer officiella källor.

  6. Chanzui91 on

    Rätt säker på att det där är en brunsopp och är ätlig. Det är iaf en Sopp om inget annat.
    Alla soppar har samma typ av undersida på toppen.
    Brunsoppen specifikt blir lite blåaktig i färgen om du tar på undersidan av locket (utan vantar på)

    Soppar är en av dem säkraste typen av svampar att plocka då dem är så lätta att känna igen, sen är inte alla lika goda, det är Karl Johan som regerar som bäst soppsvamp.

    Edit: Kanske inte är brunsopp, men sopp är det iaf 😀

  7. BanverketSE on

    Bra att du kände igen en sopp! De är inte giftiga (i sig, med tanke på parasiter och baciller), men “läckra” är en annan fråga.

    Jag ger dig info om exakt vilken art soppen är + receptförslag om du ger mig koordinaterna till var du hittade kantarellerna.

  8. aroAcePilot on

    De gula är jag helt säker på är gul kantarell, mycket goda om de steks i rikligt med smör och hamnar i något med grädde, tycker om att se att du har handskar när du hanterar okända svampar.

  9. ytterligareettkonto on

    Björksopp troligtvis, absolut en god matsvamp. Defentivt en strävsopp varav alla strävsoppar är ätbara så ingen risk. Soppar generellt sett är bra nybörjarsvampar, extremt få som är oätliga och dessa är väldigt distinkta, dessutom är de väldigt ovanliga förutom på kalkrika jordar.

Leave A Reply