Il 30 settembre Vladimir Putin ha firmato il decreto sulla coscrizione autunnale, secondo il quale 133.000 reclute saranno chiamate al servizio militare tra il 1° ottobre e il 31 dicembre. Prima di questo, durante il ciclo primaverile venivano richiamate alle armi 150.000 persone. Le autorità russe probabilmente intensificheranno il cosiddetto "criptomobilizzazione" sforzi per convincere le reclute a firmare contratti militari in modo che possano essere schierate in Ucraina. Il ministro della Difesa Andrei Belousov ha affermato che non ci sono piani per un’altra ondata di mobilitazione generale, ma che l’attenzione è rivolta al sostegno del servizio militare a contratto.

Secondo il bilancio 2025-2027 del governo russo presentato il 30 settembre, solo 14,03 miliardi di rubli (151 milioni di dollari) sono stati stanziati ogni anno per creare la riserva di mobilitazione, un importo relativamente basso in termini di reclutamento. Ciò solleva interrogativi sulla loro capacità di sostenere gli sforzi di reclutamento a lungo termine.

https://www.understandingwar.org/ backgrounder/russian-offensive-campaign-assessment-september-30-2024

https://i.redd.it/wsvrgwhu13sd1.jpeg

di Thick_Gap_7499

6 Comments

  1. magicc_12 on

    A plakáton látható képet melyik scifiből vették? 😀

    Bevonul a kiskadét, kap egy rozsdás 2 vh-s szuronyos puskát meg 3 lőszert. Kést meg hozzon otthonról

  2. Halal0szto on

    Szép a kontraszt, ahogy a high tech harcos plakátot kihelyezi a kiskatona az 1960 mintájú zöld posztóingben és tágyérsapkában.

  3. regularG84 on

    erős idegzetűeknek érdemes ránézni néhányszor a r/UkraineWarVideoReport subra, hogy mi vár ezekre az oroszokra.

    újabban már a saját parancsnokaik ölik le őket, ők meg búcsúüzenetet vesznek fel, hogy mindenki tudjon róla, mi történt.

  4. Lehet, hogy részletkérdésnek tűnik, de sorozás =/= mozgósítás.

    Évente kétszer behívnak 100-150 ezer fiatalt a „hagyományos” sorkatonai szolgálatra, akiket elvileg nem vezényelnek Ukrajnába. Valószínűleg gyakorlatban sem, mert az ukránok elesetteket és hadifoglyokat mutató anyagain a háború első időszakát leszámítva nem bukkannak fel. Kivétel a kurszki offenzíva, de az ugye tényleges orosz terület, ahol a ruszkik nem számítottak harcokra.

    Emellett zajlik a folyamatos, lassú mozgósítás és a toborzás. A mozgósítási rendelet érvényben van, küldenek ki behívókat. De nem egyszerre százezreknek, csak apránként, mindig kevesebb embernek, szétszórva az országban, hogy ne legyen feltűnő annyira.

    Ezekkel a plakátokkal pedig az önkénteseket toborozzák. A hírek szerint lohad a lelkesedés, mert a kormány kénytelen emelni a pénzüket. Ami főleg a szegényebb perifériákon kellően vonzó tud lenni ahhoz, hogy ne apadjon el az emberutánpótlás. Rácz András ha jól emlékszem arról beszélt, hogy havi 30 ezer ember körül tudnak így berántani, de ennyit kb. el is veszítenek halottakban és súlyos sebesültekben.

  5. megatitan09 on

    Évente kell sorozni mert minden évben betölti egy pár tízezer vagy százezer fiatal a 18. Életévét vagy legalábbis azt az életkort amikor már be lehet sorozni. Ha meg már ez se elég majd egy tolvonással átírják a sorozasi korhatárt vagy azt, hogy meddig lehet valaki hadköteles. Egy 79 éves is jó golyófogó éppúgy mint egy 14 éves. De ahogy elnézem ott is hasonló mindset ben lehetnek az emberek mint nálunk. Milliárdok mennek el egy értelmetlen háborúra ahol mindkét fél csak vesztes lehet. De nem számít a pénz és az emberélet se. És még így is megszavazzák a palit vezetőnek.

Leave A Reply