Péter Magyar: Da oggi il simbolo del partito Tibisco è la bandiera bucata del 1956 (ma non verrà appropriata)

https://444.hu/2024/10/01/magyar-peter-a-tisza-part-jelkepe-a-mai-naptol-az-1956-os-lyukas-zaszlo?utm_source=Facebook&utm_medium=444

di talaltamnevet

27 Comments

  1. talaltamnevet on

    Csak én érzek komoly ellentmondást a két mondanivaló között? Mármint, ha egy párt kisajátít egy nemzeti jelképet, akkor az ki van sajátítva.

  2. Lehet én vagyok a faguriga, de nálam a jelképben pont az a poén hogy organikusan születik és nem benyőgésre. Jó lenne nem a “fiatal”viktort copyzni.

  3. KingValidus on

    Abban az esetben tudom ezt a lépést a TISZÁ-tól elfogadni, ha a választások után találnak maguknak egy másik jelképet.

  4. uzaygoblin on

    végiggondoltam eddig életem során hányszor használtam a lyukas zászlót, az eredmény 0 lett, úgyhogy tőlem aztán vigyék

  5. Powerful-Buy-6012 on

    Számomra unszimpatikus, de politikailag kifejezetten jó lépés.  Egy olyan intézkedés, amire nincs a Fidesz és a médiája számára jó válaszlépés. Ha támad vagy védekezik, azzal indirekt módon azt erősíti, hogy ők az 56-os hősök ellen vannak. 

  6. ItchyPlant on

    Merész húzás. Bajszos Szar 2.0 (Kövér Lacink) teljesen ki lesz idegileg.

    Amúgy…

    >*Nekik köszönhető, hogy a magyar név megint szép lett, méltó régi nagy híréhez*

    Ez csak zárójeles megjegyzés, de valószínűleg a “kalandozások” óta nem örvendett akkora közutálatnak a magyar Európában, mint most.

  7. Regular-Bicycle-4663 on

    Ez úgy nem lesz kisajátítva mint a kokárda a Fidesznek? Esküszöm annyira örülnék, ha nem egy fiatalabb Orbánt próbálna mindenben másolni MP, hanem saját magát adná egyszer-egyszer

  8. mormogomormota on

    Szerintem ehhez egyik pártnak sincs joga. Nagyon nem tetszik.

  9. maykaroly on

    Én is problémásnak tartom, de felvetnék egy szempontot: az én szememben most Magyarországon az a legfontosabb, hogy legyen egy politikai erő, amelyik megakadályozza az ország kisodródását az EU-ból, nyugatról, kivezeti az országot Putyin alfeléből. Nyilvánvaló, hogy teljesen rottyon van ez az ország mentálisan, identitásában, lelkületében. Elvesztettük azt az iránytűt hogy szükségünk van szabadságra, és nem szabad megadnunk magunkat az oroszoknak. Amikor a Tisza felbukkant, pontosabban Magyar Péter elkezdett beszélni, nekem problémám volt hogy nem áll bele eléggé a nyugatpárti, oroszellenes álláspontba az ukrajnai háború kapcsán. Orbán Balázs vállalhatatlan kijelentése legalább színvallásra késztette őket. És legalább MP szavazói sem tudnak mismásolni önmaguk előtt. 

    (Edit: épp most jött szembe, hogy Bencsik Andrásnak az orosz nagykövet gratulált a Demokrata c. szennylap születésnapja alkalmából. Ő nemrég a Russia Todaynek mondta fel a putyinista propagandát, hogy az ukránok mind fasiszták. No, hàt nem kell ezektől elsajátítani a lyukas zászlót, önként lemondtak már róla.)

  10. Alapbeállításként nem tetszik a jelképek kisajátítása, viszont lassan húsz éve az megy, hogy aki Fideszes az magyar, és azok formálhatnak jogot bármilyen nemzeti érzésre, aki meg nem fideszes, az hazaáruló komcsi, avagy idegenszívű libernyák. Szóval innen indulunk, így viszont nem akkora baj visszahozni az ellenzéki köztudatba, illetve a narancsvidék irányába is kommunikalni, hogy igen bazmeg, az ellenzék is magyar, és nemcsak különbség és szakadék van köztünk. Szóval nem üdvözlöm a dolgot, de használhat.

  11. Firm-Discussion-348 on

    Remélem ezt nagyon gyorsan lekeverik…hideg kiráz minden olyantól, ami ezt a “mi vagyunk a magyarok” narratívát erősíti. Kokárda kisajátítása részemről tier 1 geciség volt a fidesztől.

  12. ldani7492 on

    Értem a dolgot, de nagyon nem tetszik. A gyomrom felfordul attól, ahogy a Fidesz anno kisajátította a kokárdát, ezt se érzem sokkal különbnek.

  13. 5perc_szunet on

    Szerintem félrértés van. Október van, néhány hét és nemzeti ünnep. Biztos vagyok benne, hogy az ünnep után vissza fogják cserélni. Szerintem ez hasonló logika, mint pl amikor pride month van és a cégek szivárványosra cserélik a logóikat a social médiában egy időre.

  14. belabacsi on

    Ezt mind sikerült kitalálni a Duna part körüli konteozast követően?
    Zseniális ❤️🤍💚

  15. Ellipticalsun on

    MP azt mondta, hogy az 56os forradalmat a politikában senki nem sajátíthatja ki, megvédik a forradalmárok örökségét, nem a jelképekre gondolt konkrétan. Tehát amikor a lyukas zászló alatt vonulnak, éppen a forradalmat védik, nem kisajátítják. Egyébként zseniális. Mindenki aki hisz 56-ban, a lyukas zászló alatt kell vonulnia. Forradalmárnak érezheti magát, aki az elnyomó rendszer ellen tüntet. Ha a kormány elkezdi 56-ot méltatni, máris a kisajátítás bűnébe esett.

  16. AnarchiaKapitany on

    Értem én, persze hogy értem, de ez klasszikusan a kokárda 2.0 lesz. A nemzeti ünnep az összetartozást kell hogy jelképezze, még úgy is, hogy mindenféle pocakos, leszázalékolt Fideszes horgásszal tartoztat össze, akik szerint idegenszívű mocskos libsi vagyok.

    A Tiszának jobbnak kellene lenie a Fidesznél, de egyre inkább az van, hogy ugyanolyan, csak a cár néz ki máshogyan.

  17. Molecular_Pudding on

    Eddig aktívan győzködnöm kellett magam, hogy a Tisza nem az új Fidesz. Populista? Igen. Egy nárcisztikus vezeti? Igen. Nincs programja? Hát nincs. De legalább nem akarja a történelmi jelképeinket kisajátítani… ja várj, mégis. Úgy érzem magam 2026-os választások kapcsán, mint az egyszerű szovjet lakos, amikor mondják neki, hogy Sztálin helyett jön Hruscsov. Persze, egy minimális mértékkel jobb, de még mindig kb. ugyanaz a fos, mint az előző rendszer, csak máshogy hívják a főtitkárt. Ezek után nem tudom, hogy Magyar Pétert valóban erkölcsileg zavarja a Fidesz működése, vagy inkább csak az egóját, hogy nem ő a góré. (A Railjeten majd egy kis helyet szorítsatok, csak Bécsig megyek)

  18. ExcitingFinger4533 on

    A pedofidesz elvette a nem rájuk szavazóktól a kokárdát, most az ’56-os lyukas zászló veszíti el nemzeti jelkép jellegét. Mi lesz a következő?

  19. Hoofclown on

    Majd ha egymillio lezz a minimalber, akkor lesz penz befoltozni szegény zászlót.

  20. Obvious-Bug-5412 on

    azért mostmár kurvajó lenne, ha MP találna magának más role model-t is Vityán kívül, mert tényleg kezd szürreális lenni, hogy száz százalékban orbáni eszközökkel gyűjti maga köré a szavazókat.

  21. akutyafajatneki on

    Azt mondja nem sajátítja ki, de attól még ez kisajátítás. Megint a korábbi nyilatkozataival teljes ellentmondásba került.

  22. ASexyBlockOfCheese on

    Kifejezetten undorító, de sajnos ebben az országban mást nem lehet már várni.

  23. AmazingSalvia on

    Nem tudom írta-e már valaki, de jó pár éve a fidesz csinálta ugyanezt a kokárdával és a 48-asokkal, szóval szerintem egy szavuk nem lehet…

Leave A Reply