JAAK VALGE: Il lavoro parlamentare della Repubblica di Estonia non ha bisogno di 101 deputati

https://arvamus.postimees.ee/8105170/jaak-valge-eesti-vabariigi-parlamenditoo-ei-vaja-101-liiget?utm_source=facebook.com&utm_medium=social&utm_campaign=share-buttons&utm_content=8105170&fbclid=IwY2xjawFoqqRleHRuA2FlbQIxMQABHfssUq8jAv46ELy08bAQxQHO8fmVjPNnRyxdJaqD5MNfX5eCEb7hWlJGHA_aem_YIbagKA_MH-gTqMaHVlubg

di eerik2019

4 Comments

  1. Mortidio on

    Einoh, võib ju 51 ka olla. 

    Ma tahaks näha kui paljud seal riigikogus Valge enda parteist selle poolt hääletaks. 

  2. viimsist on

    Vajab küll 101 liiget, aga sel juhul igasugused partei ja fraktsiooni sisesed kokkulepped võiks olla keelatud. Iga volinik hääletagu oma südametunnistuse järgi. Inimese eriarvamusse võiks päriselt ja sisuliselt suhtuda nii, et “erinevus rikastab”. Samamoodi nagu muudes eluvaldkondades seda erinevust propageeritakse.

    Kui see pole võimalik ja kogu fraktsioon alati või peaaegu alati hääletab nagu üks inimene, siis pole ju vahet mitu inimest seal pinkides istub ja neid ei pruugiks seal nii palju olla. Iga erakonda esindab üks inimene ja tema häälel on nii palju kaalu, nagu erakond sai viimastel valimistel hääli. Samamoodi, nagu käib hääletamine aktsionäride või osaühingu üldkoosolekul.

  3. siimsakib on

    rahvaarv liiga väike et seda kõike üleval hoida…..

  4. staadioniala on

    Ehk siis 51 liiget? Siis jälle keegi tark teeb ettepaneku, et võiks olla 25 liiget. Või hoopis 13? 7? 3? Ah, piisab ju ühest esindajast.

    Tegelikult Rein Taagepera valemi järgi peaks Eesti suuruse riigi parlamendis olema umbes 111 liiget.

Leave A Reply