Hadházy: Certamente non sto organizzando una “festa del Danubio”, ma Péter Magyar si sta impegnando molto per creare una richiesta del genere

/r/korrupcioinfo/comments/1ftl5zq/én_biztos_nem_szervezek_duna_pártot_de_magyar/

di Kovaron78

22 Comments

  1. Lettirains on

    Ok, napi Hadházy. Vajon provokálni jön a tüntetésre, hogy utáni lehessen megint valamin csámcsogni?

  2. pudingleves on

    Korrekt poszt, tényleg jó lenne, ha kicsit megnyugodna mindenki. az meg külön becsülendő, hogy újra felhívja a figyelmet a tüntetésre. MP meg az m1-en állt ki Hadházy mellett, szóval látszik, hogy alapból egyeznek a célok… csak jó lenne erre a célra fókuszálni.

  3. HouoinKyouma007 on

    “Bevallom, nagyon nem tetszene, ha ismét az lenne a módi, hogy ellenzéki szereplők a Facebookon üzengetnek egymásnak”

    Ezt pont ő mondja? Nem ezt művelte mostanában?

  4. redditnoidea on

    Hadházy hetek óta Magyar hátán kapaszkodik, a jelenlegi Fideszesekkel szemben valahogy nem ennyire kitartó. Mindegy, azért csak maradt belőle valami a régi időkből, elvégre fideszes volt akkor amikor pl. a manyup-ot lopták el és nem volt ellene kifogása.

  5. Tehát az a baj, hogy MP dühös és el akarja takarítani a mocskot? Mit finomkodjon, hisz kurva szar állapotban van az ország. Hadházy meg Momentum-közeli. Ennyi.

  6. maykaroly on

    Ungár Péter a hvg-s interjúban ezt mondta:

    “Úgy tudom, hogy az ellenzék budapesti egyéni országgyűlési képviselői, akiknek a pártjai 2026-ban már valószínűleg nem jutnak be a parlamentbe, arra készülnek, hogy létrehozzák a Duna Egyesületet, ami majd koordinál a Tisza Párttal, így azt remélik, újrázni tudnának anélkül is, hogy be kellene lépniük a Tisza Pártba.”

    És akkor higgyük el hogy Ungár ezt nem azért mondja be, hogy “összerégiellenzékezze”, összegyurcsányozza MP-t… A csávó, aki Schmidt Mária fia, és épp most játszott össze a Fidesszel meg Szentkirályival? Nem tetszik Magyar Péter paranoiája, de azt hiszem, megvan az oka… Vagy ha tényleg van Duna Egyesület, akkor nézzük el, hogy a régi baloldal már megint a pozícióit akarja átmenteni. Hát nem!

  7. sipinhoo on

    Ungár elég komoly vagyonnal bír, a levitézlett óellenzék pedig nem számíthat a DK-ra, hogy átmentse őket 2026 utánra, ők örülhetnek, ha egyedül megmaradnak 5% felett a baloldalon. Így, ha akár csak csírájában szerveződik ilyen, akár azokból az MSZP-s/Momentumos/PM-es politikusokból akik még pozícióban vannak Ungár biztos az elsők között van, akit megkörnyékeznek.

    Magyarnak mindig is taktikája volt előhozakodni mindennel, amit megneszel és árthat neki. Szerintem itt is ez volt a koncepció.

  8. Regular-Bicycle-4663 on

    Abszolút korrekt írás, ezt vártam el Hadházytól. Szerintem MP eléggé üldözési mániás lett az utóbbi időben (természetesen az Evelin-ügy miatt ez teljesen érthető, hogy mindenhol ellenséget lát), le kéne nyugodnia és konszolidálódnia picit. Nem, nem zsarolja őt mindenki jobbról-balról, ha ezt a Dunás dolgot meg tényleg Ungártól (a Fidesz ideológiáját szolgáltató Schmidt Mária NER-milliárdos fiacskájától) hallotta/vette át, arra meg nem mondok semmit (amúgy elképzelhető, tekintve hogy mostanság az LMP (-Fidesz) főpolgármester-jelöltjével rengeteget kommunikálhat).

    Két dolgot kéne itt látni: egyrészt, hogy egy a közös cél, nem mindenkit kéne démonizálni (csak akiket MP az utóbbi időben kiemelt: Csárdi, Kiss Ambrus és Szabó Tímea minimum az ártalmatlan kategóriák, nem teljesen értem miben más az ex-MSZP államtitkár Kiss Ambrus főpolgármester-helyettesi támogatása és az ex-Fidesz államtitkár Vitézy Dávid támogatása). Ezzel csak a széthúzást erősíti.

    Másrészt akárhogy is nézzük, az országban nincs elég ellenzéki szavazó a kormányváltáshoz, a Fideszeseket kéne (végre) meggyőzni arról, hogy lehet itt változtatni. Rengetegen azért szavaznak a Fideszre, mert hogy jaj mindenki lop, csal, hazudik (a medián-választói magatartás elemzését most kihagynám), nekik kéne azt megmutatni, hogy egy “ellenzéki” kormányváltásnál nem ugyanez a magatartás folytatódna. Van 2-2,5 millió Fidesz szavazó és kb 600 ezer szélsőjobbos (valamilyen megoszlásban a Fideszre és a Mihazánkra (régebben Jobbikra) szavazva), tessék őket is megpróbáni meggyőzni, nélkülük nem lesz itt változás.

    A kormányváltást nem egy (maximum) 5% körüli Óellenzéki gárda fogja megakadályozni (pont ugyanúgy ahogy nem a 3%-os kutyák miatt lett ’22-ben kétharmad, ahogy pl MZP állította), hanem az, ha nem sikerül elég Fidesz-szavazót meggyőzni. Ez az egymásra mutogatás csak a Fideszt segíti, hiszen bennehagyja a népben azt a narratívát, hogy na majd legközelebb sikerül, csak most az “áruló” másik párt miatt nem sikerült (nem azért, mert az egész választási rendszer korrupt és meredeken lejt a Fidesz felé).

  9. Maydayof on

    Nekem erről az “igényről” mindig Fábry vicce jut eszembe:
    – Van e Önöknél a faluban antiszemitizmus?
    – Nálunk a faluban antiszemitizmus nincs, de igény mutatkozna rá.

  10. nagyicicaja on

    Nem, nincs igény Duna mozgalomra. Arra van igény, hogy eltakarítsuk a fideszt a kormanyból. És ezt jelenleg csak a Tisza tudja megoldani.

  11. Toljad_Apuci_83 on

    Alapvetően nem lenne rossz gonadolat ez a Duna-part dolog, át lehetne adni a kerékpárosoknak meg a gyalogosoknak hétvégére, vagy nyáron hosszabb időszakra. 😁

  12. Hadhazy amugy jelen helyzetben melyik oldalon all? Mert ez a mindenhova ugatok szisztema nem tul celravezeto.

  13. Toljad_Apuci_83 on

    Én csak azt látom, hogy ezek egymásra lőnek mikozben volna közös célpont is.

  14. Ecstatic_Emotion1270 on

    Tegnap a telex interjú nekem szürreális volt , 2x ha hallottam a faszit beszélni hosszabban de most végig megállás nélkül darált a csávó, összevissza nagyon fura volt 😀 Mintha kicsit besokalt volna.

  15. GourdEnthusiast on

    Én csak zabálom a popcornt és tűkön ülve várom a választásokat.

  16. Cickanykoma on

    Aztán majd jön a Körös Párt, Maros Párt, a Rába Párt és társaik… /s

  17. Groundbreaking-Two87 on

    Teljesen jogos amivel hadházy “vegzálja” MP-t. A diákhitel központ ügyeivel el kell számolni. Ugyanakkor az is igaz, hogy mindenkinek el kell döntenie, hogy jelenleg rendszerváltással foglalkozunk, vagy a rendszerváltás fő arcának a számonkérésével. Sajnos politikailag a kettő jelenleg nem fér meg egymás mellett és mp ezért löki el magától a témát. A közerkölcs szerint amit – ha magasztalóan szimbolikus vagyok- hadházy testesít meg, számot kellene adnia minden kétes ügyéről. Ez a magyar politika deficitje, nem igazán találunk ma politikust akinek legalább egy magyar Péternyi rossz nincs a rovásán. Szerintem koncentráljunk a rendszerváltásra, higgyünk jóhiszeműen a pálfordulásban és dorgálunk ha rövidebb lesz a dorgálandók sora
    (kicsit out of context de alapvetően a magyar-hadházy ellentétet szándékoztam körvonalazni)

  18. LordTchernobog on

    Oké, nem lesz rendszerváltás, s nem feltétlenül a fideSSéknek köszönhetően, hanem mert MP nem bír a ~~picsáján~~ kibaszott egójával. Ezt a dölyfös, mindenre ugró stílust kurvára befejezhetné, mert ennek nem lesz jó vége.
    Mondom ezt úgy, hogy amúgy végre előjött valaki a személyében, aki meg tudja szorongatni a dagit meg a sleppjét.

Leave A Reply