SR – 800 milioni in frode VAB – ora i genitori devono essere controllati di più

https://sverigesradio.se/artikel/800-miljoner-i-vab-fusk-extra-kontroller-av-foraldrar

di FlowersPaintings

1 Comment

  1. FlowersPaintings on

    [**SR – 800 miljoner i vab-fusk – nu ska föräldrar kollas extra**](https://sverigesradio.se/artikel/800-miljoner-i-vab-fusk-extra-kontroller-av-foraldrar)

    >Under hösten har Försäkringskassan ögonen på fusk vid vård av barn. Det är en av de förmåner som ofta missbrukas menar Peter Fausö chef för Försäkringskassans kontrollavdelning i Malmö. ”Det är ett stort problem att denna försäkring missbrukas”, säger Peter Fausö. Han menar att om systemet missbrukas så riskerar det att underminera det i framtiden. Allt misstänkt fusk polisanmäls.

    [**Omni – Vabfusk utreds i höst: 800 miljoner kan ha betalats ut**](https://omni.se/vabfusk-utreds-i-host-800-miljoner-kan-ha-betalats-ut/a/xmQdGj)

    >Vab är en av de förmåner som missbrukas ofta och därför ska Försäkringskassan kontrollera fusket hårdare i höst. Det säger kontrollavdelningschef Peter Fausö till P4 Malmöhus.
    >
    >Han uppskattar att det kan vara så mycket som 800 miljoner i skattepengar som betalas ut felaktigt varje år. – Det vanligaste sättet är att man begär vård av barn, utan att vårda barn, säger han. I⁠ stället för att vårda barn arbetar föräldrarna eller ”hittar på andra saker”, menar Fausö.

Leave A Reply