Qualcuno sa dove posso scambiarlo? La SEB afferma che non possono più accettare contanti nei propri uffici e che i negozi non vogliono accettarli. Grazie per le risposte!

https://i.redd.it/idp6nxrcjcsd1.jpeg

di Spiritual_Golf7171

24 Comments

  1. Om du har en skadad eller missfärgad sedel kan du i vanliga fall vända dig till en bank för att byta ut den. Om banken inte byter ut sedeln kan du skicka den/dem till Riksbanken. Riksbanken har möjlighet att lösa in skadade och missfärgade sedlar.

    [https://www.riksbank.se/sv/betalningar–kontanter/sedlar–mynt/sedlar/att-losa-in-skadade-och-missfargade-sedlar/](https://www.riksbank.se/sv/betalningar–kontanter/sedlar–mynt/sedlar/att-losa-in-skadade-och-missfargade-sedlar/)

  2. Santa9x19 on

    Funkar den inte i en Insättningsautomat?
    Är ju ingen stor skada.

  3. DescriptionCorrect40 on

    Förr tejpade man dessa. Men testa att sätta in den i en insättningsautomat annars.

  4. GenesisHypee on

    Bara att tejpa lätt med genomskinlig tejp. Sen gå o handla för den. De flesta kassörer märker inte av de, speciellt om de är unga.

  5. Pröva spendera den på t.ex. en matbutik. Kanske krävs några försök men bör gå. När butiken lämnar cashen till banken så märker Loomis att sedeln är skadad och byter ut den via Riksbanken, utan att varken du eller butiken får betala för detta.

  6. Beowulfs_descendant on

    > Riksbanken löser in sedlarna på hela beloppet om en intakt yta motsvarande minst två tredjedelar av hela sedeln återstår, eller med halva beloppet om en intakt yta motsvarande mindre än två tredjedelar men mer än en tredjedel av hela sedeln återstår.

  7. Har aldrig sett en ny femhundring tidigare, rätt snygg ändå.

  8. Vilka butiker? Jobbar själv i butik och hade inte haft några problem med att ta emot den, sålänge den klarar UV-lampan så är den ju fine

  9. Shoddy_Jicama_7186 on

    Imagine betala 500 för papper o så går det sönder.

  10. sleepy_orchid on

    Varför vill du byta in den? Tejpa och handla för den

  11. gaztooon on

    bara betala med den nånstans, så får du växel
    tror inte de bryr sig så mycket

  12. En liten bit tejp på revan som inte syns sen köper du något när det är mycket att göra. Vips så är det butikens problem.

  13. Popular_Drop4534 on

    Max hamburgare tar kontanter i kassan, köp en pommes och en dipp och se till att få ej skadade sedlar tillbaka, sätt sedan in dessa i en insättningsautomat 🙂

Leave A Reply