Il padre non voleva che suo figlio andasse al liceo. “Qui è nella media, in America è ottimo”

https://www.index.hr/vijesti/clanak/otac-nije-htio-da-mu-sin-ide-u-srednju-skolu-ovdje-je-prosjecan-u-americi-odlican/2602976.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d_0

di realize_or_dont

6 Comments

  1. Anketkraft on

    Je li ovo reklama za humanističku gimnaziju ili za očevu firmu.

  2. Historical-Log2552 on

    Daj nam TLDR, jel mali genije pa ga veći genije sam uči ili je Forest Gump pa je kao predobar za školu? Ili je srao da ga ne želi upisat u školu pa ga upisao uz malo samopromocije?

  3. Kamatar77 on

    nikoga nije briga za ove zareze od ljudi. imaju previse para i vrimena pa izmišljaju sranja… slično nešto ka u/Kamatar77 samo šta oni ne stavljaju kom na Redit

    di su lijepe hredditorke ?

  4. That_Mechanic_2727 on

    Kaze da tu nije mogao u srednju upasti a vani je odličan kolko sam skuzio🤷

  5. thesadbudhist on

    U razred u srednjoj školi nam je došla učenica iz Amerike na razmjenu. (Gimnazija ako je bitno.) U Americi je isla na AP predmete (“Advanced placement” tj. varijante normalnih predmeta ali za napredne učenike) a ovdije je, bez pretjerivanja, pala sve predmete. Morala se vratiti nakon jednog polugodišta da ne padne cijelu godinu.

    Jedan dan smo imali ispit iz povijesti i nas par je ponavljalo ispred učionice na engleskom da i ona može s nama. (Nije naučila ništa hrvatskog iako je išla na privatne satove svaki drugi dan.) Mi smo pisali povijest cijelog svijeta tog vremenskog perioda dok je ona pisala samo Ameriku. Jedna prijateljica je spomenula “founding fathers” i Amerikanka je rekla “Oh yeah, I’ve heard of those.”

    Prvi dan nastave je bila užasno samouvjerena da će joj biti dosadno na “običnoj nastavi” jer je uvijek bila među naprednim učenicima. Nakon tjedan dana je shvatila da što se u Americi smatra naprednim nije napredno u Hrvatskoj.

  6. messy_closet157 on

    *Z*nači, nije im bitno da im dijete završi srednju i ocjene nisu bitne, ali isto tako

    *Unatoč tome što roditeljima ocjene nisu presudne, on mora ispunjavati svoje obaveze i srednju školu shvaća ozbiljno.*

    Znači, običan je srednjoškolac.

    I ne kužim kaj toliko filozofira, ako nećeš da dijete ode u srednju, nek ne ide. Obavezna je samo osnovna.

Leave A Reply