Chi è un personaggio storico ungherese che oggi è rispettato più di quanto dovrebbe essere? (Le immagini sono solo di riferimento)

https://www.reddit.com/gallery/1fuou2l

di Chemical_Survey_2741

25 Comments

  1. Dear_Badger9645 on

    Egy fordítottat tudok. Akit jobban utalnak, mint kéne. Bokros Lajost.

  2. Mysterious-Orange919 on

    Horthy

    Egy felelőtlen ember volt aki hatalmas károkat okozott a népünknek, hazánknak.

  3. wannabeyesname on

    Nagy Imre. Külföldi források simán leírják, hogy nem akart itt semmiféle demokratikus nyitást, csak azt szerették volna, ha nem Moszkvából lenne megmondva, milyen az igazi szocializmus. Amit itthon nem igazán szoktak tárgyalni. Persze nem tudhatjuk, hogy valójában mi történt volna. Érdekes, hogy hősként van elkönyvelve akkor is, ha a politikai szövetségeseiből tudjuk, hogy itt ugyan úgy ment volna tovább a sarló-kalapács téma, csak magyaros beütéssel.

  4. fussForrestfuss on

    Orbán Viktor. az uralkodása hosszúsága miatt sajnos már része a történelmünknek. mint Orbán-korszak.

    edit: a kastélya, a személyes és családi meggazdagodása és eközben az ország lerohadása kapcsán nem hiszem,hogy bármilyen kontextusban ő egy pozitív történelmi személyiség lesz a jövőben

  5. nyomibucimaci on

    Kossuth. Addig nem lesz polgári magyarország amíg Kossuth hősként van tisztelve.

  6. Educational-Hope6497 on

    Mindszenty. Érdemes megnézni Ungváry Krisztián videóját róla.

  7. West_Perception_142 on

    KOSSUTH

    Az első igazi sunyi, szarkeverő, populista politikus a magyar történelemben.

  8. Logical_Direction_64 on

    Soha nem lesz olyan vezető, akit egy adott társadalom minden tagja pozitívan ítél meg. Ez a politika és az eddigi társadalmi struktúrák természetessége. Így minden nézőpont kérdése.

  9. Thököly Imre. Rossz politikai érzékkel és még rosszabb helyzetfelisméréssel sikerült az összedőlő oszmán hatalommal szövetkeznie, végigharcolnia a felszabadító háborúkat a keresztény seregek ellen és rengeteget ártania az ország helyzetének és lakosságának.

  10. Naive-Dig-2498 on

    Tisza István. Diktatórikus módon kormányzot. Minisztersége alatt, erőszakos magyarosítás kezdődött. Így erősödtek fel a nacionalista hangok a románok, szlovákok között.

    Magyarország nem volt készen semmiféle háborúra, de mégis sodródott felé. Tisza diktatúrikus stílusa miatt pedig semmilyen más hang sem volt.

    1904ben a parlament minden székét összetörték, és középre dobálták tiltakozásul Tisza politikája miatt, és hogy elnyomja az ellenzéket.

  11. Rynmahar on

    Kövezzetek meg, de Petőfi. Sosem volt szimpi, de Az apostol óta végképp nem értem, hogy lehet bárkinek is szimpatikus ez az ember. Képmutató volt, a családjára magasról tett (mondjuk ezt a feleségének is fel lehet róni, szar lehetett a fiuknak…), és Arannyal a “barátságuk” is elég felemás volt, kb. kihasználta bébiszitternek, meg ha jól emlékszem, a levelei eléggé arra mentek rá, hogy Arany csak ne ugráljon, ne törjön az ő babérjaira.

    (Az már csak az én saját összeesküvés-elméletem, hogy tuti, hogy valami jó kis politikai pozícióra vágyott a szabadságharc után…)

  12. maykaroly on

    Horthy! Ha valaki elolvassa Ungváry ket könyvét a korszakról (Kiugrás a történelemből, Horthy Miklós) láthatja hogy rossz belpolitikai es külpolitikai döntések sorozata vezetett oda hogy nemet csatlósállam lettünk. De az még hagyján mert a kiugrás sikerülhetett volna, ahogy a románoké is, csak az oreg, hatalmához ragaszkodó Horthy mindent de mindent elbaltázott. Szoval ennyit a Fidesz Horthy kultuszárol. 

  13. Ok_Humor_9229 on

    Rózsa Sándor, Angyal Bandi és a többi betyárok. Közönséges úton álló tolvajok voltak, mint ma a zsebesek a Blahán. Mégis úgy vannak romantizálva, mintha az igazi, ízes magyarság non plusz ultrai lettek volna. 

  14. PossibleCulture2199 on

    Kossuth-ot sokan jelölték, úgyhogy én is őt fogom hogy még eggyel több legyen. Borderline hazaárulás amit csinált, belerángatta az országot egy megnyerhetetlen háborúba, robbanással háttal szépen lelépett és kényelmesen külföldről jól rátolt minden szart amit ő okozott Görgey-re. Mégis Kossuth atyánkrol van elnevezve minden második falusi főút és több Kossuth-szobor van az országban mint szabad kórházi ágy

  15. LatkaXtreme on

    Rózsa Sándor.

    Mindenki úgy beszél róla, mint ’48-as forradalmár, és “romantikus” betyár, a “magyar robin hood”. Valójában a ’48-as szabadságharcot végigfosztogatta, és egész élete során rabolt, gyilkolt.

  16. gezaantal1 on

    Horthy Miklós. Egy gyenge kezű, rossz politikai érzékkel megáldott vezető, meg persze sok ezer zsidó család haláláért felelős.

  17. OriMarcell on

    Mátyás király. Annak ellenére hogy nagy igazságosnak nevezik, igazából messze ő zsákmányolta ki a legjobban a királyságot (az a tény hogy ugyanakkora jövedelme volt mint a francia királynak szerintem sokat elmond), és ezt a rengeteg pénzt nem a török elleni védekezésre fordította, hanem értelmetlen háborúskodásra Németországban aminek az eredményei a halála után azonnal elvesztek.

    Thököly. Egy török kollaboráns áruló volt, akinek semmi keresnivalója nem lenne az Milleniumi Emlékművön. Rákóczi akinek nevelőapja volt szó szerint leírta róla hogy “Anyám az ő személyében fogadott kígyót az ágyába.”

    Kossuth. Lehet mondani hogy mekkora magyar hazafi volt, de 49-ben elég lazán elfutott és rákent mindent Görgeire aki pedig elég sokat tett a szabadságharc érdekében.

    Kun Béla. Tudom hogy őt senki nem tiszteli, inkább azt fájlalom hogy nem ítélik el sokkal jobban. Egy vérbeli hazaáruló volt akinek a bűnei a mai napig kísértenek, mivel az általa ellopott magyar aranykészlet segítségével indította meg a Szovjetunió az ún. “Új Gazdasági Tervet” ami megakadályozta annak összeomlását, és így megalapozta Magyarország majd félévszázados kommunista megszállását.

  18. Deák pedig nagyon jó példa. A korabeli liberalizmus csak addig tartott, amíg a magyaroknak hozott pozitívumot. Amikor más nemzetiségek is kértek volna a közösből, akkor rögtön jött a furkósbot

  19. Vacsoratej on

    Kossuth. Bár az ő tisztelete megmagyarázza azt is, hogy miért kanapéból pofázó balfék a népesség jelentős mértékű része.

Leave A Reply