40.000 posti di lavoro erano solo 4.000: cifre errate nella contabilità di Sida

https://www.tv4.se/artikel/7K4EQKenRjggibivmj8DEl/felaktiga-siffror-i-sidas-redovisning

di FlowersPaintings

5 Comments

  1. FlowersPaintings on

    [40 000 jobb var bara 4 000 – felaktiga siffror i Sidas redovisning](https://www.tv4.se/artikel/7K4EQKenRjggibivmj8DEl/felaktiga-siffror-i-sidas-redovisning)

    >**40 000 arbetstillfällen i Etiopien som i själva verket var 4 000 jobb.**
    >
    >**17 000 jobb i Tanzania hade redovisats som resultat men var egentligen prognossiffror.**
    >
    >Flera felaktiga siffror har upptäckts i Sidas redovisning och nu får biståndsmyndigheten hård kritik av regeringen.
    >
    >Regeringen ger Sida i uppdrag utveckla en mer tillförlitlig resultatredovisning av biståndet så att felaktiga siffror inte ska förekomma.
    >
    >Benjamin Dousa säger att de inte vet hur utbrett det är och att de är osäkra om det handlar om slarv eller aktiva handlingar.

  2. dronten_bertil on

    Om man vill få en uppfattning om vilket jävla träsk sida och tjänstemännen på utrikesdepartementet utgör kan man börja läsa ledarsidorna.se.

    Det är väldigt bra att Peter Wennblad börjat plocka upp den tråden så att detta börjat få uppmärksamhet i mainstream media, det är förmodligen enda sättet att det kommer till bred kännedom vilket ruttet bygge detta är, för det är tyvärr väldigt enkelt att tiga ihjäl alla gräv Johan Westerholm gör.

  3. Klart som fan det handlar om aktiva handlingar för att lura oss på biståndspengar

  4. Fancy_Particular7521 on

    SIDA vet att typ 90% av biståndet försvinner i korruption men dom tolererar det för att lite rinner igenom till dom som faktiskt ska ta emot biståndet.

    Detta är en sanning i hela biståndsvärlden, och man gör så för att man tror att om man konfronterar korruptionen så kommer inte ens dom sista 10% fram längre så detta är det minst dåliga.

  5. gailsboobs on

    Visst att sida säkert gjort ett ok jobb i många fall men nog rätt många miljoner om inte miljarder som hamnat i tvivelaktiga fickor över åren också.

Leave A Reply