3 Comments

  1. Fickle-Message-6143 on

    >**Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić kazao je za BHRT kako podaci o kamenolomu iznad Donje Jablanice ne postoje u evidencijama nadležnog federalnog ministarstva.**

    >“Vlasnik je navodno porodica Hondžo. Evidentno je i ne treba biti istražitelj da se na ove žrtve koje su poginule, obrušilo brdo i zbrisalo s lica zemlje naselje. U Buturović Polju je bila bujična poplava, ali ovdje ne bi bila ovakva katastrofa. Čije je odgovornost to treba ispitati. Ministrica me informisala da u evidenciji federalnog ministarstva ne postoji podatak u funkcionisanju tog kamenoloma”, rekao je Nikšić.

    >Istakao je kako je trenutno nejasno je li on eksploatisan posljednjih 10 godina ili nije jer i izjave mještana su oprečne. Neki kažu da jeste, drugi kažu da nije.

    >“U ovom trenutku prioritet je da kao Vlada rješavamo sanaciju i zbrinjavanje preživjelih i uspotavljanje komunikacije”, naveo je.

    >Nažalost, još se traga za nestalima. Nikšić je kazao kako su jutros spasioci došli do vozila koja su prazna, ali koja nisu s područja Jablanice pa je nejasno da li je u njima neko bio kada su poplave i klizišta krenuli.

    >“Ljudi su pokazali veliku solidarnost i sva mehanizacija svih javnih i privatnih firmi stavljena je na raspolaganje i prije nego smo progalsili stanje prirodne nesreće”, rekao je Nikšić.

    >Naveo je i to kako je riješeno pitanje dionice M-17 kod Komadinovog vrela, te da se radi na vraćanju u funkciju jedne trake.

  2. ShamanIzOgulina on

    Prema izjavama mještana kamen se tu počeo eksploatisati još prije rata. Ova Nikšićeva izjava je u najmanju ruku nesuvisla. Bespravno izgradjen objekat ili neprijavljen radnik takodjer nisu u evidenciji. Za to postoji inspekcijski nadzor. Na kraju će ispasti da je to neki lokalni moćnik s kojim se niko nije htio zamjerati. Prdit ćemo svi po internetu par dana kako mu treba jebat majku i to će biti to.

Leave A Reply