Destiny Election (propaganda del CHP per le elezioni generali del 2002)

https://i.redd.it/1wn8p007zzsd1.png

di turkish__cowboy

5 Comments

  1. turkish__cowboy on

    fun fact: baraj nedeniyle 2002’de seçmenin %46,34’ü temsil edilmemiÅŸtir. eÄŸer baraj %2 olsaydı azınlık hükûmeti kurulacak, güç edinemeyeceklerdi. dyp, genç parti, anap gibi partiler de mecliste yer almamıştır.

  2. Face_Electronic on

    22 yıldır aynı muhabbet ve işe de yarıyor.

  3. CuteSpaceUwU on

    O zaman dünyada bile değildim o zaman var olup oy verenin amk

  4. EmrecanSh on

    Bu arada, o dönem CHP’nin genel stratejisi çok daha agresifti ve insanlar o dönem irite oluyordu. Yani evet, neticesinde haklı çıktılar ancak CHP’nin insanları korkutarak zamanla totaliter bir rejim kuracağını düşünen insanlar öyle eÄŸitimsiz takımından deÄŸildi. Ki ErdoÄŸan rejimi o dönem insanlara olası bir CHP rejiminden çok daha yumuÅŸak görünmüştü. Mesela ÅŸu broşür kendi başına bir facia, çünkü 28 Åžubat sonrası insanlarda oluÅŸan endiÅŸeyi iyice tetikleyerek AKP’nin ekmeÄŸine yaÄŸ sürmüş oldular. Ä°nsanlar özgürlük talep ediyordu; AKP takiye yaparak insanlara özgürlük sunacağına ikna etti, CHP ise korku ile toplumda baskı kurmaya çalıştığı için dışlandı. Yani doÄŸru söylemleri benimseseler de toplumla iliÅŸkisi berbattı CHP’nin.

    Åžimdi de iÅŸ çok daha tuhaf. CHP, o agresif dili ÅŸu an sürdürse toplumun inanacını kazanacakken aksine en olmadık zamanda uzlaÅŸmaya baÅŸladı. Ä°nsanlara ÅŸu broşür gayet net bir ÅŸeyler ifade ediyor artık, ErdoÄŸancılığın sonunun Lübnan’a dönüşmek olduÄŸunu anladılar ancak bu sefer ortada kesin reformlar yapacağına ikna eden bir parti kalmadı. Bu yüzden CHP iÅŸte saÄŸcı partileri meclise sokacak ÅŸekilde seçime girince hiç ilgi çekmezken tek başına seçime girince birinci parti olarak çıktı.

Leave A Reply