Quanto guadagnano i lavoratori asiatici in Romania? Esperto: “Vengono persone che non hanno le qualifiche necessarie, cosa che in Germania sarebbe inimmaginabile”
di Rostopasca9
Quanto guadagnano i lavoratori asiatici in Romania? Esperto: “Vengono persone che non hanno le qualifiche necessarie, cosa che in Germania sarebbe inimmaginabile”
di Rostopasca9
5 Comments
>800-900 euro Ajutor de bucătar: 600-650 euro Chef: peste 1000 euro în funcție de experiența și tipul de bucătărie în care e specializat Muncitor necalificat în construcții: 650 euro Muncitori calificați în construcții, precum faianțar, fierar betonist: 800-900 euro Maiștrii (șefi de echipe): peste 1.100 euro Cameristă: 600 euro Bonă: 800-1000 euro Muncitori în ferme: 600 euro, cei necalificați Tractoriști și operatori utilaje: 750 euro
Sunt și multe povesti de succes cu imigranți care au plecat de la 2000-2500 și au ajuns la 6500de lei, 1000 de euro cu masina asigurată.
>„Vin oameni care nu au calificările necesare, ceea ce în Germania ar fi de neimaginat”
Si totusi in 2018 presa a ascuns asta si cand s-a aflat toti idiotii au apludat 🙂
Acum daca ai venituri mari te bucuri de servicii ieftine in Romania iar daca esti pe la minim pe economie o sugi ca acolo o sa ramai multa vreme.
>susține expertul în migrație Anatolie Coșciug.
Best name ever.
Imi vine greu sa cred ca acele salarii se apropie de realitate, pentru majoritatea migrantilor. Nu zic ca nu exista cazuri, dar am avut “placerea” de a lucra cu niste firme care angajau nepalezi (ma refer constructii si cameriste/femei de serviciu). In absolut niciun caz nu li se apropiau salariile de ce scrie in articol. Vad imposibil asta in contextul in care ei nici macar nu inteleg limba.
Mai mult, de la inceputul anului 2024, sunt 2 blocuri ramase neterminate intr-o zona de care stiu, iar echipa de nepalezi pur si implu nu lucreaza nimic de 10 luni deja. Stau toata ziua afara si se cearta in gura mare cu, presupun, rudele lor ramase acasa.
Also
>Pentru a afla răspunsul la această întrebare, HotNews a vorbit cu Romulus Badea, partener „Soter&Partners” și vicepreședinte al Patronatului importatorilor de forță de muncăPentru a afla răspunsul la această întrebare, HotNews a vorbit cu Romulus Badea, partener „Soter&Partners” și vicepreședinte al Patronatului importatorilor de forță de muncă
Adica genul de persoana cea mai interesata sa puna situatie intr-o lumina buna, a descris-o intr-o lumina buna. Ca si cum intrebi patronul de sweathshopuri daca angajatii lui o duc bine, si el iti zice ca o duc foarte bine.
Doar nu aduceau oameni calificati pentru patronul roman care ofera doar minim pe economie pentru a avea masini luxoase si vile la munte. Daca incepeau asiaticii ca si romanii sa isi ceara drepturile???😆 Normal ca au cerut talpa de jos din Asia