SR – Le sovvenzioni statali avrebbero fermato il reclutamento delle bande – è andata alla campagna di pubbliche relazioni demolita

https://sverigesradio.se/artikel/statsbidrag-skulle-stoppa-gangrekrytering-gick-till-skrotad-pr-kampanj

di FlowersPaintings

11 Comments

  1. FlowersPaintings on

    [SR – Statsbidrag skulle stoppa gängrekrytering – gick till skrotad PR-kampanj](https://sverigesradio.se/artikel/statsbidrag-skulle-stoppa-gangrekrytering-gick-till-skrotad-pr-kampanj)

    > Statsbidraget skulle användas till att stoppa gängrekrytering av barn och unga i Botkyrka. Nu visar vår granskning att 600 000 kronor gick till PR-kampanj som kastades i papperskorgen.
    >
    >
    >Efter Ekots avslöjande tidigare i år om att det **statliga bidraget, öronmärkt för att motarbeta gängrekrytering av barn och unga, hade använts till en New York-resa** erkände kommunen att det var fel och **betalade tillbaka drygt 400 000 kronor till Socialstyrelsen.**
    >
    >Vår fortsatta granskning av Botkyrkas användning av det statliga bidraget visar nu att ännu mer pengar kan ha använts fel.
    >
    >Kommunen beställde en kommunikationsstrategi för mötesplatsen Albys hjärta, där det bland annat finns en fritidsgård. Syftet var att få fler att gå dit. Det som levererades var förutom strategin även bland annat **en ny logga och reklamfilmer.**
    >
    >Alltihop gjordes av en ideell förening i Botkyrka i samarbete med en PR- och kommunikationsbyrå. **Kostnaden blev drygt 600 000 kronor. Och för notan stod alltså de statliga bidragen för unga i riskzonen att hamna i kriminalitet.**
    >
    >Men kommunen var inte nöjd med resultatet och har inte använt något av materialet som levererades,

  2. KrigochFred on

    Tror vi har kommit till steget där staten går in och tvångsförvaltar Botkyrka.

  3. Jindujun on

    Kanske dags att jämna botkyrka med marken och bygga upp en stadsdel som fungerar?

  4. mightymagnus on

    Det är väl därför man blir lite försiktig när det talas om förebyggande åtgärder, de är säkert bra när de fungerar men det är hög risk att de också går till skit.

  5. IthinkImightBeHoman on

    Det är “Naturligtvis oacceptabelt” eller “Oacceptabelt, naturligtvis”.

    Det är också beklagligt och olyckligt. Det får inte hända etc etc…

  6. Det vaskas fan mer pengar i regeringskansliet och kommunfullmäktige än hela stureplan kombinerat under bratsens glansår.

  7. Nidingsbane on

    Ja, den organiserade brottsligheten har infiltrerat såväl kommuner som myndighter, sådana här saker sker inte av en slump eller av okunskap.

  8. TompalompaT on

    Inte precis förvånande när det sitter gängkriminella i styrelsen för Botkyrka kommun.

  9. Det sjukaste är ju att det inte är första gången. Vad fan håller de på med?

  10. ”Oacceptabelt” brukar inom politiken betyda – nu går vi vidare och lägger den här lilla tabben bakom oss.

Leave A Reply