Iracheni saranno deportati con la forza – Mohammed lascia la Svezia: “Disastro”

https://sverigesradio.se/artikel/irakier-utvisas-ska-flygas-till-bagdad-i-chartrat-plan

di Peter-Pair

12 Comments

  1. FlowersPaintings on

    [Irakier ska tvångsutvisas – Mohammed lämnar Sverige: ”Katastrof”](https://sverigesradio.se/artikel/irakier-utvisas-ska-flygas-till-bagdad-i-chartrat-plan)

    >I ett beslut, som Ekot har tagit del av, så har Transportstyrelsen utfärdat ett tillstånd till en flygning mellan Stockholm och Bagdad under onsdagen, där syftet är ”deportering eller utvisning”.
    >
    >*”Det här är katastrof”*, säger Mohammed som egentligen heter någonting annat, och som fått beskedet att han ska utvisas på onsdagen.
    >
    >**Det har länge varit svårt att tvångsutvisa personer till Irak då landet tidigare inte tagit emot personer som inte återvänder frivilligt.**

  2. Väldigt glest med information om varför de ska tvångsutvisas. Personen som intervjuas kan ju svenska och bott här i 17 år så känns spontant som att han är någon som gynnade Sverige. Sist det gjordes 2023 var det folk med jobb och familj också som bara slängdes ut.

    Beslutet känns ganska sketchy, även 2023 så fick advokaten till många av personerna som utvisades inte förklaring till varför. https://www.svt.se/nyheter/inrikes/irakiska-medborgare-tvangsutvisade-fran-sverige-flygplan-har-lyft-fran-arlanda

  3. wastedlifestyle on

    Såna här plan borde naturligtvis flyga dagligen. Även med destination Somalia, Eritrea, Afghanistan m.m.

  4. No-Bodybuilder-6275 on

    Ud avråder bara från delar av Irak. Fritt fram att skicka dit folk.

  5. RedMattis on

    Förstår att det är sjukt jobbigt för [Inte-Mohammed], men det är ju helt omöjligt att ta ställning till utan att veta varför de tvångsutvisas.

    Nuförtiden är det rätt jäkla svårt att få invandra till Sverige, men våra krav på folk som redan är här har har inte varit orimliga vad jag förstått, och flyktingar har vissa fördelar när de ansöker om medborgarskap (kortare minimum tid, mm. vad jag har för mig).

    Om allt gått som det ska; vilket det givetvis inte alltid gör; så ska en person som lyckats med prov på språk och samhällskunskap, inte har brottslig bakgrund och skött sig bra kunna få medborgarstatus.

    [Inte-Mohammed] verkar ju tala svenska på ett sätt som går att förstå hyffsat. Kanske skötte han sig också bra men försköt eller visste inte om att han borde söka medborgarskap. Trist läge i så fall, men inget system är perfekt. Eller så nådde han helt enkelt inte ribban för medborgarskap.

    En del av de på flyget sitter säkert där för att de helt missat att integrerat sig på det sätt som behövs, inte lyckats tillföra något till samhället, eller varit inblandade i en bunt av brott. Kan vi göra oss av med sådana typer så är det ju bara bra.

    Får säkert många utan medborgarskap att ta det hela på lite mer alvar också.

  6. Familiar_Channel5987 on

    >Det har länge varit svårt att tvångsutvisa personer till Irak **då landet tidigare inte tagit emot personer som inte återvänder frivilligt.**

    Någon som vet varför det är så, och om något görs för att försöka ändra på det?

  7. Zoofreeer4269 on

    Lite off, men ändå gällande vårdslöshet. Signa gärna petition så vi kan fylla Ryssland/Ukrainas krig med blommor av drönare. [https://chng.it/vNDpZ9DVqc](https://chng.it/vNDpZ9DVqc)

Leave A Reply