Herzog, riguardo alla Turchia, "Ho visto i commenti del leader turco secondo cui Israele aveva dei piani contro la Turchia. Vorrei affermare chiaramente che Israele non ha mai avuto piani contro la Turchia. Al contrario, abbiamo grande rispetto per il popolo della Turchia, e loro hanno grande rispetto per il popolo di Israele. Abbiamo rapporti di lunga data tra i popoli e i popoli prevarranno su tutte le voci contrarie all’amicizia e alla convivenza" ha detto.

https://t24.com.tr/haber/israil-cumhurbaskani-herzog-israil-in-turkiye-ye-karsi-bir-plani-yok-hicbir-zaman-olmadi,1188964

https://i.redd.it/25crt479aytd1.jpeg

di 8Beta

23 Comments

  1. CuteSpaceUwU on

    Sadece hatırlatmak için yazıyorum. Geçen sene çatışmalar başlamadan önce israil ile büyük bi anlaşma yapılcakdı.

  2. Massive-Fail-6773 on

    Aselsan çalıṣanlarını kim vuruyor o zaman hocam

  3. turkish__cowboy on

    uluslararası politika tamamen çıkar ilişkisine dayanır. insani koşullar maalesef ki kimsenin umurunda değildir.

    orta doğu’da türkiye ve israil hariç doğru düzgün bir ekonomik veya askeri güç yok. türkiye’nin konvansiyonel savaş yetenekleri nüfus ve deniz kuvvetleri nedeniyle israil’in önüne geçse de, israil’in bulundurduğu nükleer cephanelik bu farklılığı dengeliyor.

    tıpkı azerbaycan gibi, türkiye ve israil’in de coğrafyadaki tek cumhuriyetler olarak güçlerini birleştirmesi ve orta doğu’nun güvenliğini ele almaları şarttır. türk ve israil diasporası birbirlerini destekleyerek hem ulusal seviyede, hem de uluslararası siyasette başarılı olabilirler.

    ayrıca sürekli lübnan ve hamas örneği verilerek “aha türkiye’ye de saldıracaklar” deniyor. hizbullah ve türkiye cumhuriyeti’nin aynı klasmanda olduğunu düşünen arkadaşlara allah akıl fikir versin, diyorum.

    şimdi gelip 6 gün savaşı diyen olacak. arap orduları gelişmiş değildir, neredeyse hepsi petrol ağalarının milis güçlerinden ibarettir. know-how, teknoloji veya motivasyonları yoktur.

    suudi arabistan, bae, katar gibi ülkelerin sınırsız parası var ancak yine de etkin bir ordu inşa edemiyorlar. amerika afgan ulusal ordusu için milyarlarca dolar akıttı ama savaşamadılar bile. her şey parayla olmuyor.

  4. Interstellar5523 on

    40bin insanı katlettikten sonra samimi gelmiyor bu tarz “biz kardeşiz dostsuz vs vs” ler yinede umrumda değil şahsen İsrail vs.Kendi ülkemin daha önemli problemleri varken.

  5. Zealousideal_Cry_460 on

    Katılıyorum. Türkiye, İsrail ve Azerbaycan bu bölgenin en uygarlı uluslar

  6. Altruistic_Horse_371 on

    Reis-ül şakşakiyenin beklediği gibi bi savaş narası atmamışlar. Ahhh bi sert yapsalardıı. Zevkten dört köşe olmuştu. Oylar gelsindi. Alır eline sazı “vayyy savaşa girdiiiiğğk” diye tıngırdatırdı.

  7. şu adamların samimiyetine inanan da… geçtiğimiz sene içinde 40 bin insanı katlettiler, yetmedi savaşı bütün orta doğuya yayıyorlar. yok türk halkına saygılıymışlar… aynı numarayı iranlılara da çekmeye çalıştılardı.

  8. coolshibro on

    Artık bu tür komplo teorilerini bir kenara bırakmamız gerekiyor. İsrail, Türkiye’ye saldırırsa, NATO’nun Madde 5 kapsamında Türkiye’ye yardım etmesi zorunlu zaten. Eğer NATO bu yardımı yapmazsa, kendi itibarını zedeler ve Türkiye NATO’dan çıkıp Rusya gibi ülkelerle yeni dostluklar kurabilir. Bu durumda zaten NATO’nun, özellikle de ABD’nin istemeyeceği bir senaryo olur.

    Bide zaten Macaristan gibi diğer NATO ülkeleri de diyebilir “Bize saldırı olursa bize de mi yardım edilmeyecek?” diye düşünerek NATO’ya olan güvenlerini kaybedebilirler. Bu durum, NATO içindeki güveni zayıflatır ve birliğin gücünü sarsar.

    Unutmayin, Türkiyeye birsey olursa, Avrupaninda sonu olur.

  9. benimkiyarimolsun on

    Herzog herzaman ılımlı ve zeki hareket eden biri

  10. el_turco on

    Dogu Akdeniz’de bizden izin almadan Rumlarla anlasmalar yapip Kibris Turklerinin haklarini gaspetmeye calisanlari, Yunan tarafini silahlandiranlari gayet net hatirliyorum. Su anda Guney Kibris’in nasil silahlandirildigini ve bir askeri usse donustugunu goruyoruz. Bu **planlari** daha once zaten bircok kez aciklamislardi. Twitter’da, o odalarda bulunanlarin fisiltilarinda da Turkiye’yi bir tehdit olarak gormeye basladiklari da barizdi. Zaten son gunlerde o manyak fanatiklerinden de duyuyoruz acik acik.

    IMEC projesini ve bunla alakali olarak Kalkinma Yolu’na yonelen tehditleri gozlemleyin.

  11. heatseekingbriefcase on

    aynı askeri birlikteyiz zaten amk bizim mallarda meclisin kapılarını kilitliyor

  12. MemesterKebab on

    Nazi değilim ama yani bir Zioniste de güvenilmez yani

  13. Jaksebar on

    İsrail aramızı bozmamamız gereken bir ülke. Nerede kaybeden ülke var onla dost oluyoruz (venezuela, arap ve afrika ülkeleri), nerede kazanan ülke var onla düşman oluyoruz (amerika, avrupa ülkeleri ve israil).

    Dünyanın süper gücü biz değiliz, süper kahramanı da biz değiliz, oraya buraya dağıtacak paramız da yok. Bu şartlar altında sadece kendi çıkarımıza bakmazsak batarız.

  14. iveparseltongue on

    İsrail ve Türkiye dosttur. İşin doğası bunu gerektirir. TC kendi fabrika ayarlarına dönünce tekrar buraya dönecek

  15. _ePluribusUnum_1776 on

    Etnik bir Türk olarak İsrail’e saygı duymak ötesinde köküne kadar Siyonistim. Yaşasın İsrail. Kahrolsun teröre tapan, terörü yaşam tarzı haline getirmiş Filistin halkı.

  16. Vedat9854 on

    Aklıselim insanlar Erdoğan’ın bunu “Filistin milli mesele” zırvalığına zemin olsun diye içini doldurmadan ortaya attığını biliyor zaten. İşgal planı arayan varsa ülkeye sokulan milyonlarca ne idiği belirsiz Arap, Afgan vesaireye baksın.

Leave A Reply